GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci

Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 07:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.

Dionica je u ponedjeljak pala za 3,4% na 142,05 USD, čime je pad za godinu iznosio 43%, drugi najgori među članovima S&P 500.

Tesla je snizio cijene u SAD-u, Kini i cijeloj Europi, sa sniženjima od čak 2000 dolara na najpopularnija električna vozila tvrtke, SUV Model Y i limuzinu Model 3 za početnike. Tesla je također snizila cijenu svog premium sustava za pomoć vozaču za jednu trećinu. Sustav se prodaje kao opcija Full Self-Driving ili FSD, iako zahtijeva ljudskog vozača za upravljačem, spremnog za upravljanje ili kočenje u bilo kojem trenutku.

Opcija FSD, koja je prethodno koštala 12.000 USD unaprijed ili 199 USD mjesečno na bazi pretplate za većinu kupaca u SAD-u, sada je navedena na Teslinoj web stranici po cijeni od 8.000 USD unaprijed i 99 USD za mjesečnu pretplatu. Sniženje cijene uslijedilo je nakon mjesečnog besplatnog probnog razdoblja koje je Tesla ponudila kupcima diljem Sjeverne Amerike počevši od kraja ožujka.

Najnovija smanjenja povećavaju sve veće strahove ulagača nakon slabih isporuka u prvom tromjesečju, otpuštanja i opoziva Cybertrucka.

Prošli tjedan, Tesla je izdao dobrovoljni opoziv 3878 Cybertruck vozila kako bi popravio ozbiljan kvar "zarobljene pedale" koji se vidio u virusnom TikTok videu vlasnika Cybertrucka.

Prema podnesku Nacionalne uprave za sigurnost u prometu, jastučić na vrhu Cybertruckove papučice gasa mogao bi se olabaviti i zarobiti u unutrašnjosti, uzrokujući "nenamjerno ubrzanje".

Prije obavijesti o opozivu i smanjenja cijena, Tesla je pokrenuo oštro i neuredno restrukturiranje, obavijestivši zaposlenike početkom prošlog tjedna da će otpustiti više od 10% svoje globalne radne snage. Otkazi su u tijeku, a neki su zaposlenici primili obavijesti da su njihova radna mjesta ukinuta u posljednjih nekoliko dana, prema dvojici trenutačnih zaposlenika, koji su razgovarali sa CNBC-jem pod uvjetom da se njihova imena ne objave.

Tagovi: Tesla, musk, otpuštanja
PROČITAJ I OVO
BMW pokreće globalni opoziv gotovo 372.000 vozila zbog greške u sustavu kočenja
OPOZIV
BMW pokreće globalni opoziv gotovo 372.000 vozila zbog greške u sustavu kočenja
MUNCHEN - Prema pismu poslanom njemačkom kupcu, BMW je pokrenuo globalni opoziv koji se odnosi na 371.756 vozila zbog greške u njihovom integriranom sustavu kočenja.
Rasco predstavio prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik
INOVACIJE
Rasco predstavio prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik
MUNCHEN - Rasco je ponovno potvrdio da Hrvatska ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija. Jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, danas je u Münchenu predstavila tehnološku senzaciju – veliku cestovnu čistilicu Lynx H2 5000 s pogonom na vodik.
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE