GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću

Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 16:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.

Naknada ne uključuje plaću ili bonus u gotovini, ali postavlja nagrade na temelju Tesline tržišne vrijednosti koja će u sljedećih 10 godina porasti na čak 650 milijardi dolara. Tesla se sada procjenjuje na 500,36 milijardi dolara, prema podacima LSEG-a.

Muskovu plaću odbacila je Kathaleen McCormick iz suda kancelarija Delawarea, koja je kompenzaciju koju je odobrio upravni odbor nazvala "nesagledivom svotom" koja nije pravedna prema dioničarima.

Presuda iz siječnja, na koju se može uložiti žalba, poništila je najveći paket plaća u korporativnoj Americi.

"Ne slažemo se s onim što je sud u Delawareu odlučio i ne mislimo da je ono što je rekao sud u Delawareu način na koji korporativni zakon treba ili funkcionira", napisala je predsjednica odbora Robyn Denholm u pismu uključenom u regulatorni podnesak.

Dionice najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila pale su gotovo 1% neposredno nakon otvaranja tržišta.

Sutkinja McCormick također je nadgledala Twitterovu tužbu protiv poduzetnika iz srpnja 2022. kada je pokušao raskinuti njegov ugovor vrijedan 44 milijarde dolara za kupnju platforme društvenih medija.

Muskova naknada za 2023. iznosila je 0 dolara, pokazalo je podnesak. Milijarder ne uzima plaću od tvrtke i dobiva kompenzaciju putem dioničkih opcija.

"Ako je to zakonski preporučljivo, predlažemo da se originalni paket iz 2018. jednostavno podvrgne novom glasovanju dioničara", rekao je Tesla u svom podnesku.

Proizvođač električnih automobila također je pozvao svoje ulagače u regulatornoj prijavi da odobre njegovu odluku o preseljenju sjedišta tvrtke iz Delawarea u Texas.

Tagovi: Tesla, MUSK, DELAWARE, MCCORMICK
PROČITAJ I OVO
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE