GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu

Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 21:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.

"U travnju smo vidjeli još jedan krug sniženja cijena, tako da će se ova oštra konkurencija održati sljedećih nekoliko godina", rekao je član uprave VW-a Ralf Brandstätter u Pekingu uoči velikog nadolazećeg sajma automobila koji se otvara sljedeći tjedan.

Mnogi proizvođači isključivo električnih automobila značajno su oštetili svoje profitne marže posljednjih godina, rekao je, "pa to dovodi do konsolidacije tržišta."

Sugerirao je da tvrtke s nižim obujmom prodaje, ispod 100.000 ili 150.000 vozila godišnje, neće preživjeti nadolazeću konkurenciju.

Prema Brandstätteru, Volkswagen se planira pripremiti za žestoku cjenovnu konkurenciju u sljedeće dvije godine i financirati razvoj svog poslovanja s e-automobilima u Kini prodajom vozila s motorom s izgaranjem, koja još uvijek ide dobro.

"Ovo za nas znači dvije teške godine jer nećemo napraviti svaki svezak po bilo kojoj cijeni", rekao je Brandstätter.

Dodao je da će tvrtka možda morati prihvatiti niže brojke prodaje kako bi održala cijene, što će vjerojatno značiti gubitak tržišnog udjela u kratkom roku.

Volkswagen planira vratiti se u rang s konkurencijom u Kini u pogledu troškova i tehnologije počevši od 2026. za osnovne kompaktne automobile, rekao je.

Troškovi platformi vozila razvijenih za Kinu trebali bi se smanjiti za 40%, rekao je.

Do 2030. Volkswagen Grupa, koja također uključuje marke kao što su Audi i Porsche, kao i Volkswagen, ima za cilj prodati oko 4 milijuna vozila u Kini, pri čemu bi polovica svih prodanih automobila bila na električni pogon.

Prema VW-u, to bi odgovaralo tržišnom udjelu od 15%.

Tagovi: Volkswagen, Kina, kinesko tržište, Brandstätter
PROČITAJ I OVO
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE