GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo

Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 08:06
Autor: SEEbiz
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.

Xiaomi je primio više od 70.000 narudžbi za svoju električnu limuzinu SU7 do 20. travnja, što je blizu prvotnog cilja tvrtke za cijelu godinu za isporuke ove godine, rekao je izvršni direktor Lei Jun ulagačima u utorak.

Tvrtka sada namjerava isporučiti 100.000 svojih novih električnih vozila ove godine, rekao je.

Xiaomi je izdao SU7 krajem ožujka s cijenom oko 4000 dolara nižom od Teslinog Modela 3 i započeo je isporuke. Kineska tvrtka za pametne telefone trebala bi uživo prenositi ažuriranje automobila u 9:20 ujutro u četvrtak, kada počinje sajam automobila u Pekingu.

"Breakeven bi se ostvario ako godišnja prodaja dosegne 300[k]-400k", rekli su analitičari Citija u izvješću, citirajući Dan investitora. Podigli su prognozu bruto profitne marže svog automobilskog segmenta na 6% ove godine, u odnosu na prethodno očekivani gubitak od 10%.

Analitičari Citija povećali su svoju prognozu zarade po dionici za 25% ove godine i sada očekuju da će Xiaomi isporučiti 100.000 automobila ove godine, 200.000 sljedeće godine i 280.000 2026. godine.

Za kontekst, Tesla Kina prodala je više od 600.000 automobila prošle godine, prema Kineskom udruženju osobnih automobila. Li Auto, koji tehnički uglavnom prodaje hibride, lani je prodao 376.000 automobila, dok je Nio prošle godine prodao nešto više od 160.000 automobila, pokazali su podaci.

Li Auto je imao bruto maržu od 23,5% u četvrtom tromjesečju prošle godine, dok je bruto marža Nia iznosila 7,5%, oboje više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Teslina bruto marža uzastopno je padala tijekom proteklih pet kvartala na 17,4% u prva tri mjeseca ove godine. Podaci o bruto marži ne uključuju operativne troškove.

Kada je Xiaomi prošlog mjeseca lansirao SU7, Lei je rekao da će tvrtka svaki automobil prodavati s gubitkom.

Tagovi: xiaomi, automobili, tesla
PROČITAJ I OVO
Rasco predstavio prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik
INOVACIJE
Rasco predstavio prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik
MUNCHEN - Rasco je ponovno potvrdio da Hrvatska ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija. Jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, danas je u Münchenu predstavila tehnološku senzaciju – veliku cestovnu čistilicu Lynx H2 5000 s pogonom na vodik.
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE