GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA

Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 21:15
Autor: SEEbiz
MADRID - Upravni odbor Banco Sabadell zauzeo je čvrst stav protiv predloženog spajanja s BBVA, navodeći podcijenjenost i volatilnost tržišta.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak nadzorniku španjolske burze, Sabadell je objavio da odbija BBVA-inu ponudu za spajanje svih dionica vrijednu 12 milijardi eura (12,93 milijarde USD).

Prema Sabadellu, uprava vjeruje da prijedlog značajno podcjenjuje potencijal banke i njezine izglede za samostalan rast. Ponuda, koja se smatra neželjenom, nije ispunila očekivanja vodstva Sabadella u smislu vrednovanja i strateškog usklađivanja.

Štoviše, Sabadell je izrazio zabrinutost u vezi s nedavnim padom i volatilnošću cijene dionice BBVA-e, što dodatno komplicira procjenu vrijednosti ponude. Odbor je istaknuo povećanu neizvjesnost oko ponude spajanja u svjetlu ovih tržišnih fluktuacija.

BBVA je, kao odgovor na Sabadellovo odbijanje, pojasnila da je predložila omjer razmjene od jedne novoizdane dionice BBVA za svakih 4,83 dionice Sabadella. Ova ponuda predstavljala je premiju od 30% u odnosu na cijene na zatvaranju 29. travnja.

Razlike u perspektivama između dva španjolska bankarska diva odražavaju složenost uključenu u strateška spajanja unutar financijskog sektora. Dok BBVA vidi potencijalne sinergije i koristi u udruživanju snaga sa Sabadellom, Sabadellov odbor ostaje čvrst u svom uvjerenju u samostalnu putanju rasta i ponudu vrijednosti banke.

Tagovi: Banco Sabadell, BBVA
PROČITAJ I OVO
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE