GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta

Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 07:25
Autor: SEEbiz
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.

Fars je izvijestio da se eksplozija mogla čuti u blizini zračne luke u iranskom gradu Isfahanu, ali uzrok napada nje odmah bio poznat.

Iranski državni mediji i službenici negiraju da je došlo do raketnog napada. Tvrde da je protuzračna obrana oborila nekoliko dronova te da na tlu nema nikakve štete, pa tako ni na nuklearnim postrojenjima koja se nalaze u regiji Isfahan.

Službenik iranske državne agencije na X-u je izravno negirao raketni napad na Iran.

"Nije bilo zračnog napada s vanjskih granica na Isfahan ili druge dijelove zemlje", objavio je Hoseein Dalirian.

Rekao je da je Izrael "samo izveo neuspješan i ponižavajući pokušaj upravljanja dronovima, koji su oboreni."

Iranski državni mediji izvijestili su o incidentu na sičan način, rekavši da su sustavi protuzračne obrane aktivirani u nekoliko područja zemlje tijekom noći kako bi se gađali mogući ciljevi, ali nije bilo izvješća o izravnom udaru ili eksploziji. Dodaje se da su svi objekti, pa tako i nuklearni, sigurni.

Izrael je nakon golemog iranskog napada dronovima i raketama prošlog vikenda jasno dao do znanja da će odgovoriti - na neki način. Sad se čini da je taj odgovor stigao. No, ako je ovo doista početak i kraj izraelskog odgovora, onda se čini da je vrlo ograničen, navodi BBC u prvoj analizi.

Isfahan jutros izgleda normalno. Cijeli tjedan zapadni saveznici Izraela, posebice SAD i Britanija, molili su Netanyahuovu vladu da ne izvodi snažan odgovor na iranski raketni napad.

Iako je to bila dramatična eskalacija, to je samo po sebi bila odmazda za izraelski zračni napad bez presedana na iranski konzulat u Damasku 1. travnja u kojem je poginulo 13 ljudi, uključujući dva visoka generala. Kako će se ovo dalje razvijati, ovisit će o dvije stvari: hoće li to biti kraj izraelskog napada i hoće li Iran sada odlučiti uzvratiti napad.

Tagovi: izrael, iran, isfahan
PROČITAJ I OVO
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
PREDSJEDNIK
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, izvijestili su iz Ureda predsjednika.
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
PREGOVORI
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
VUKOVAR - Predsjednik DP-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je komentirao pregovore s HDZ-om.
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
ZAGREB - Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata.
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE