GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati

Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 15:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.

Predrag Štromar je u subotu u izjavi za 24sata kazao da je stav HNS-a uvijek bio i ostao da brane slabijeg i taj nivo demokracije i prava koji smo postigli ne treba umanjivati i ići korak unatrag.

- Moramo brinuti o demokraciji i ne možemo dopustiti primjerice izmjene zakona kojim bi se umanjila prava manjina', poručio je Štromar. Iako HNS ima samo jednog zastupnika i u koaliciji je s HDZ-om, u slaganju većine, svaka ruka je važna.

Domovinski pokret ne želi u nikakvoj kombinaciji većine SDSS koji ima tri zastupnika, ali njima potporu daje i pet ostalih zastupnika manjina, ali i HSLS i HNS.

- Nama dolazi u obzir opcija da Andrej Plenković sastavi vladu i da ne idemo na nove izbore. Nemamo ništa protiv Domovinskog pokreta, ali imamo protiv nekih njihovih odluka i stavova poput toga da se promjeni izborni zakon koji bi onemogućio većini manjina da imaju svoje zastupnike u Saboru. Ni mi ni manjine ne moramo ulaziti u Vladu, možemo je podržati iz Sabora. Ne tražimo fotelje, nego stabilnu vladu. Tko može zabraniti SDSS-u i nama da podržimo novu vladu ili glasamo za proračun? Dali bi podršku vladi koja će nastaviti sve dosadašnje politike', poručio je Štromar koji kaže da su oni na strani manjina, podržavaju ih i s njima dogovaraju zajedničke politike i kako će glasati.

Tagovi: ŠTROMAR, MANJINE, PUPOVAC, SDSS, PLENKOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
NEZGODA
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
SPLIT - Marijana Puljak objavila je na Facebooku kako se njezin suprug Ivica Puljak ozlijedio prilikom izleta u prirodi te da je zadobio rupturu mišića, nakon čega je operiran u splitskoj bolnici.
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ŽETONČIĆI
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ZAGREB - Klub Hrvatskih suverenista u prošlom sazivu sabora imao je šest zastupnika. To su bili Marijan Pavliček, Hrvoje Zekanović, Željko Sačić i Marko Milanović Litre.
Ovo je novi ministar obrane Rusije
SKICA ZA PORTRET
Ovo je novi ministar obrane Rusije
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin neočekivano je na mjesto Sergeja Šojgua predložio novog ministra obrane, civila Andreja Belousova, bivšeg potpredsjednika vlade zaduženog za ekonomiju, priopćio je Kremlj.
Milanović više nije najpozitivniji političar
GUBITNIK
Milanović više nije najpozitivniji političar
ZAGREB - Objavljeni su prvi rezultati CRO Demoskopa nakon izbora i sastavljanja nove Vlade koja se sastoji od HDZ-a, DP-a i manjinaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE