GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja

U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.

Mnogi se odmah uplaše za svoju sigurnost, premda uglavnom nema nikakvog razloga za to. Tako je i s divljim svinjama koje su prije nekoliko dana viđene u zagrebačkoj Dubravi. RTL navodi kako su na terenu postavljene zamke na pet lokacija, u koje se ulovilo 27 divljih svinja.

Građanima se preporučuje da, ako ih vide, da im ne prilaze. Iako je mnogima zabavna ideja da snime selfie s divljom svinjom, njoj ta ideja nije zabavna, ne razumije koncept mobitela i društvenih mreža, i ako čovjek ide prema njoj, mislit će da joj želi nauditi. U tom bi ga slučaju mogla napasti, jer se brani.

Što rade divlje svinje u gradovima? Dolaze jesti. Hrane u njihovim staništima, a to su šume i šikare, više nema.

- Ljudi trebaju imati na umu da nema nikakvog razloga za strah. Nikad nisu agresivne - jedino ako u šumi naletite na mamu svinju koja brani mlade, a i tada je sasvim dovoljno maknuti se i više nema opasnosti. Divlje životinje su normalna pojava, jer one žive oko grada i u njemu - pojašnjava Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog ZOO vrta.

Dodaje kako divlje svinje jedu noću, pa ih se zato u to vrijeme može najčešće vidjeti kako traže hranu ili pak kako se, nakon što su se najele, vraćaju kući.

Što napraviti ako ih vidimo?

- Ništa, pustite ih da odu svojim poslom. Nemojte im dolaziti blizu niti ih uznemiravati, jer za to nema nikakve potrebe - poručuje Skok.

Tagovi: zagreb, svinje, divlje svinje, skok
PROČITAJ I OVO
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
NEZGODA
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
SPLIT - Marijana Puljak objavila je na Facebooku kako se njezin suprug Ivica Puljak ozlijedio prilikom izleta u prirodi te da je zadobio rupturu mišića, nakon čega je operiran u splitskoj bolnici.
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ŽETONČIĆI
Vučemilović: Što bih radila četiri godine u oporbi?
ZAGREB - Klub Hrvatskih suverenista u prošlom sazivu sabora imao je šest zastupnika. To su bili Marijan Pavliček, Hrvoje Zekanović, Željko Sačić i Marko Milanović Litre.
Ovo je novi ministar obrane Rusije
SKICA ZA PORTRET
Ovo je novi ministar obrane Rusije
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin neočekivano je na mjesto Sergeja Šojgua predložio novog ministra obrane, civila Andreja Belousova, bivšeg potpredsjednika vlade zaduženog za ekonomiju, priopćio je Kremlj.
Milanović više nije najpozitivniji političar
GUBITNIK
Milanović više nije najpozitivniji političar
ZAGREB - Objavljeni su prvi rezultati CRO Demoskopa nakon izbora i sastavljanja nove Vlade koja se sastoji od HDZ-a, DP-a i manjinaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE