GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit

TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 12:18
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.

Tome su pripomogle stabilne cijene nafte, koje su kompenzirale niže cijene plina, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Glavni izvršni direktor Patrick Pouyanne rekao je prilikom objave da su rezultati "jaki" i u skladu s ambicioznim planovima za ovu godinu.

U međuvremenu je prilagođena dobit pala za 19 posto u odnosu na isto tromjesečje na 11,5 milijardi dolara. Niži su i prihodi od prodaje. Smanjili su se za 11 posto na 51,88 milijardi eura.

TotalEnergies, koji ove godine slavi 100 godina, povećao je proizvodnju ugljikovodika za 1,5 posto između siječnja i ožujka u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tvrtka je ostvarila rekordnu neto dobit od 21,4 milijarde dolara u 2023. u protekle dvije godine, iako su cijene nafte i plina pale nakon skoka izazvanog ruskom invazijom na Ukrajinu 2022.

Tagovi: TotalEnergies, energetika
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
U PLUSU
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
BERLIN - Njemački energetski div Siemens Energy u drugom je tromjesečju tekuće poslovne godine, koja je za tvrtku završila u ožujku, ostvario neto dobit od 108 milijuna eura, nakon što je godinu prije zabilježio gubitak od 189 milijuna eura, sažeti su poslovni podaci, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
PLIN
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
OPATIJA - Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić na 39. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji u srijedu je istaknuo da se nakon listopada, prema sadašnjim pokazateljima, može očekivati sniženje cijene plina.
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
OIE
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
NEW YORK - Obnovljivi izvori energije energije sada čine više od 30 posto svjetske proizvodnje električne energije, navodi se u izvješću koje je u srijedu objavio think tank Ember.
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE