GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo koliko je Stublić naplatio SDP-u za korištenje Rijeka pravdi

Evo koliko je Stublić naplatio SDP-u za korištenje Rijeka pravdi
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2024 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde, koju predvodi SDP, objavila je izvještaj o financiranju promidžbe iz kojeg je vidljivo da je u 25 dana potrošila gotovo 1,1 milijun eura, što je nešto više od polovice iznosa koji se može potrošiti na promidžbu u deset izbornih jedinica.

Iako u razgovoru za tportal Jura Stublić nije želio otkriti koliko je dobio od autorskih prava za korištenje pjesme ‘Rijeke pravde’ u kampanji, pravdajući to klauzulom u ugovoru, iz izvještaja je vidljivo da se radi o ukupno 23.275 eura za period od 1. do 15. travnja, donosi tportal.

Izvještaji su podneseni za deset izbornih jedinica i u svakoj je navedeno da je Stubliću za hit napisan 1984. godine isplaćeno po 2327,50 eura, što je potvrđeno i u SDP-u.

Inače, pjesma ‘Rijeke pravde’, kao i ostatak materijala s albuma ‘Signali u noći’, nastala je u četrdesetak ljetnih dana na otoku Olibu, a grupa Film ga je objavila je u proljeće 1985. godine. ‘Rijeke pravde’ otvaraju spomenuti album, ujedno zadnji koji je potpisan samo imenom benda. Nakon toga Film se razišao, a Stublić je krenuo dalje kao Jura Stublić i Film.

Podsjetimo, osim koalicije prevođene SDP-om, Stublićevu pjesmu ‘Dobre vibracije’, s albuma ‘Zemlja sreće’ iz 1989. godine, prije koji dan na skupu u Maksimiru puštao je HDZ.

Stublić je potvrdio da ga za dozvolu nisu pitali, ali i dodao da “svaka stranka može povremeno odsvirati neku njegovu pjesmu jer njegove pjesme mogu pozitivno utjecati na političare i njihove sljedbenike da bolje rade u korist Hrvatske i njenih građana”.

‘No za svako korištenje ozbiljnijeg opsega potrebno je zatražiti dozvolu autora’, rekao je Jura Stublić za tportal.

Iz HDZ-a su pak poručili da oni sve pjesme koje se emitiraju splay liste nakon događaja uredno prijavljuju ZAMP-u, za što plaćaju naknadu.

Tagovi: RIJEKE PRAVDE, STUBLIĆ, SDP, HDZ, FILM
PROČITAJ I OVO
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE