GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad

Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 08:10
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.

Novootvoreni muzej proteže se na 1200 četvornih metara i donosi više od 70 uzbudljivih i atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru, izvijestila je Metamorfoza, hrvatska tvrtka koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja iluzija.

Nove iluzije imaju poveznice s lokalitetom i odaju počast danskoj kulturi i povijesti, pa će samo u tom muzeju biti mogući penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu ili posjet potpuno novom konceptu danskog hot dog štanda, a posjetitelji će i na poseban način osjetiti i prisutnost, Hansa Christiana Andersena.

Kako je najavljeno, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion koji se poigrava sjenama. Bit će tu i već omiljene iluzije kao što su Walk-in-kaleidoskop te tzv. beskonačna soba.

Novost Muzeja iluzija u Kopenhagenu je i mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom dućanu s novim konceptom i najvećim asortimanom.

Teo Širola, direktor Metamorfoze, rekao je kako je učenje kroz zabavu njihova premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili su da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno.

"Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo", ustvrdio je.

Najavio je sa širenjem brenda, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne projekte poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Prema tom modelu upravljaju s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Denver, New York i Las Vegas, gdje je najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. Radi lakšeg upravljanja uskoro se u SAD-u planira otvoriti i ekstenzija zagrebačkom uredu.

Muzej iluzija začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, a iluzije i eksponate za muzeje stvara razvojno-istraživački tim u Oroslavju.

Tagovi: Muzej iluzija, Kopenhagen, širola, metmaorfoza
PROČITAJ I OVO
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE