GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice

Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 17:58
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela, pišu slovenski mediji.

Rastoder je postao vlasnik komercijalnog dijela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva Grep, a zatim kao jedini razlučni vjerovnik u stečaju Grepa preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je list Delo prošlog rujna izvijestio da Eagle Hills planira kupiti nedovršeni komercijalni dio Stožica, Arapi će prema pisanju lista Finance sada preuzeti 51% udjela u Rastoderovoj projektnoj tvrtki, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekt ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (trgovački centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi se još višeprostorno iskoristiti, odnosno povećati do krajnjih gabarita, izvijestile su Finance.

Za okončanje trgovačkog dijela potrebno je još 50 do 65 milijuna eura, navode mediji.

Kompanija Eagle Hills, između ostalog, gradi Beograd na vodi vrijedan tri milijarde dolara, a u prošlosti je uložila u jedan od najviših nebodera na svijetu, Burj Khalifu u Dubaiju i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall.

Tagovi: Eagle Hills, Izet Rastoder, Stožice, Beograd na vodi
PROČITAJ I OVO
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE