GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka

Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 23:25
Autor: SEEbiz
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.

U srijedu će Real i Bayern u Madridu odigrati svoj uzvrat polufinala, a u prvom dvoboju je bilo 2:2. Borussiji će ovo biti treće finale Lige prvaka. U prvom je 1997. s 3:1 pobijedila Juventus, a 2013. je s 2:1 izgubila od Bayerna.

Gosti iz Dortmunda odlično su kontrolirali cijelo prvo poluvrijeme. Na samom startu nije bilo baš ništa od očekivane agresivnosti PSG-a da pokuša što prije anulirati minus od jednog pogotka iz prve utakmice.

Čak štoviše, Borussia je tijekom prvih pola sata imala dominaciju u posjedu te je umrtvila igru u kojoj Parižani nisu stvorili ni jednu opasnu situaciju pred Kobelom, golmanom Borussije. Bilo je nešto dalekometnih udaraca domaćina, ali Borussia se lako nosila s tim.

Na drugoj strani u 18. minuti je Fullkrug lijepo prsima spustio loptu Ryersonu koji je pucao pored vratnice. Prva nešto opasnija šansa PSG-a dogodila se u 31. minuti, ali je udarac Dembelea bio neprecizan. U 36. minuti dogodila se najveća šansa prvog poluvremena i stvorili su je gosti. Brzonogi Adeyemi je pobjegao suparničkoj obrani, došao je na 15 metara od suparničkih vrata te je u padu, s dvojicom igrača na leđima, dobro pucao, ali je još bolje reagirao vratar PSG-a Donnarumma.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom PSG-a. Lopta je došla na drugu vratnicu do Zaire-Emeryja koji je iz blizine pogodio tek okvir vratiju, a vrlo brzo na drugoj strani šok. Nakon kornera Borussia (D) je povela u 50. minuti. Prilično nečuvan ostao je iskusni, 35-godišnji Hummels te je glavom lako pogodio za vodstvo svoje momčadi čime se, s prvom utakmicom, ono povećalo na dva razlike.

Pogodak je šokirao PSG koji je određeno vrijeme lutao terenom, a onda je krenuo kratkotrajni uragan prema vratima gostiju iz Njemačke. Prvo je u 60. minuti s 12 metara Goncalo Ramos gađao malo preko grede, dok je u 61. minuti Mendes naciljao žestokim udarcem vratnicu. Računajući prvi dvoboj bilo je to četvrti put kako su Parižani pogađali suparnički okvir vrata.

Novi nalet PSG-a krenuo je u završnici. U 80. minuti je Mbappe pucao u bliži kut, ali je obranio Kobel, dok je u 82. Marquinhos nadskočio žuto-crnu obranu, ali je pucao pored vratnice.

Još je žešće PSG stisnuo u samom finišu kada je sreća još dva puta poljubila goste iz Dortmunda. Naime, u 86. minuti je udarac Mbappea završio na gredi, uz intervenciju Kobela, dok je u 88. minuti Vitinha opalio s 25 metara i žestoko uzdrmao gredu. Bio je to kraj svih nadanja Parižana koji tako ostaju na jednom finalu Lige prvaka, onom iz 2020. godine.

U srijedu će uzvratnu polufinalnu utakmicu na Santiago Bernabeu odigrati nogometaši madridskog Reala i minhenskog Bayerna. Utakmica počinje u 21 sat, a u prvom susretu, na minhenskoj Allianz Areni, nije bilo pobjednika nakon 2:2.

Tagovi: Borussia, Hummels, Sancho, Terzić, PSG, Mbappe
PROČITAJ I OVO
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
NIZOZEMSKA
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
AMSTERDAM - U utakmici posljednjeg kola nizozemske Eredivisie Ajax je u gostima kod Vitessea, kluba koji je već ispao u niži rang, remizirao rezultatom 2:2.
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
INCIDENTI
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
BEOGRAD - Košarkaš Partizana James Nunnally šakom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE