GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Davis Cup: Australci bolji od Mađara, Hrvati na korak do četvrtfinala

Davis Cup: Australci bolji od Mađara, Hrvati na korak do četvrtfinala
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 19:01
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Australska teniska reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Mađarske sa 2-1 u dvoboju 2. kola skupine D završnog turnira Davis Cupa, čime je hrvatskoj reprezentaciji širom otvorila vrata četvrtfinala.

Naime, hrvatskoj reprezentaciji je sada za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale dovoljna i pobjeda u samo jednom od tri meča u nedjeljnom dvoboju s Mađarima, koji će započeti u 10 sati.

Subotnji meč je odlično počeo za Mađare, jer je njihov drugi igrač Zsombor Piros (282. na ATP ljestvici) sa 4-6, 6-4, 6-3 nadigrao Johna Millmana (ATP - 72.). Australce je u igru za pobjedu vratio Alex De Minaur koji je sa 7-5, 2-6, 7-6 (2) svladao Martona Fucsovicsa nakon tri sata i pet minuta igre.

Ukupnu pobjedu Australcima donijeli su Alex Bolt i John Peers koji su u igri parova svladali Fabiana Marozsana i Zsombora Pirosa sa 6-3, 6-7 (11), 6-3.

Unatoč pobjedi Australci više ne mogu biti prvi u skupini, a do drugog mjesta mogu uz pobjedu Hrvatske protiv Mađarske. Mađari do prvog mjesta mogu samo maksimalnom 3-0 pobjedom nad Hrvatskom, dok bi u slučaju rezultata 2-1 za Mađare, Hrvatska zbog većeg broja pojedinačnih pobjeda (4-2) imala prednost u odnosu na preostale dvije reprezentacije (Mađarska 3-3, Australija 2-4).

Tagovi: Davis Cup, Vedran Martić, Borna Gojo, Nikola Mektić, Mate Pavić, Marin Čilić, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE