GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Denver pobijedio Lakerse, Jokić briljirao

Denver pobijedio Lakerse, Jokić briljirao
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2024 / 08:45
Autor: SEEbiz
DENVER - Denver Nuggetsi pobijedili su Los Angeles Lakerse 114:103 na svom terenu u prvoj utakmici prvog kruga play-offa.

Trijumfalan početak obrane naslova u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada može zahvaliti aktualnom MVP-ju velikog finala.

Nikola Jokić briljirao je s 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Sjajnu podršku dali su mu suigrači. Jamal Murray postigao je 22 poena uz 10 asistencija, Anthony Gordon imao je 12 koševa i 10 skokova, a Michael Porter dodao je 19 poena i 8 skokova.

Lakerse je vodio Anthony Davis s 32 poena i 14 skokova, dok je LeBron James ubacio 27, ali ovo je bilo nedovoljno da izbjegne deveti uzastopni poraz od Jokićeve momčadi. LeBron je bio sjajan u prvom poluvremenu s 19 poena, ali Lakersi su u tom dijelu utakmice prokockali 12 koševa prednosti.

Nuggetsi nisu dopustili da im se dogodi isto nakon što su u trećoj dionici nanizali 13:0. Lakersi su im prišli na sedam poena zaostatka, ali tada Jokić pali šampionski mode. Pogađa tricu, pa iz kontre zabija preko LeBrona.

No najljepši potez izveo je za kraj i potvrdu pobjede. U kontri je prvo gurnuo LeBrona na centru i tako stekao prednost u prodoru prema košu. James ga je pokušao zaustaviti, ali Jokić ga je opet učinio nemoćnim tako da je na LeBronov trk i skok za njim, kako bi ga blokirao, odgovorio tako da je zakucao preko njega.

Tagovi: nuggets, denver, jokić, lebron, davis
PROČITAJ I OVO
FIFA će morati platiti odštetu izumitelju spreja
ODŠTETA
FIFA će morati platiti odštetu izumitelju spreja
NYON - Međunarodna nogometna federacija FIFA morat će Brazilcu Heineu Allemagneu isplatiti novčanu odštetu u još nepoznatom iznosu.
Lijnders postaje trener RB Salzburga
TRENERI
Lijnders postaje trener RB Salzburga
SALZBURG - Nizozemac Pepijn Lijnders od sljedeće će sezone biti glavni trener višestrukog austrijskog prvaka RB Salzburga.
Zvonarek potpisao profesionalni ugovor za Bayern
MLADI TALENT
Zvonarek potpisao profesionalni ugovor za Bayern
MUNCHJEN - Prije samo tri dana veliki talent hrvatskog nogometa i U-21 reprezentativac Lovro Zvonarek nastupio je prvi put u početnoj postavi minhenskog Bayerna.
Mourinho: Modrić je moj ponos
PORUKE
Mourinho: Modrić je moj ponos
ZAGREB - Jose Mourinho je cijelo ljeto 2012. lovio zvijezdu Tottenhama, 26-godišnjeg Luku Modrića. Napokon ga je uspio dobiti na kraju prijelaznog roka, nakon sastanka Daniela Levyja i Zdravka Mamića u Dubrovniku.
Nestvarna utakmica Jokića za preokret u seriji protiv Minnesote
NBA PLAYOFF
Nestvarna utakmica Jokića za preokret u seriji protiv Minnesote
DENVER - Nikola Jokić briljirao je za pobjedu Denvera nad Minnesotom 112:97 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktualni prvaci NBA lige tako su nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, poslije dvije pobjede u gostima te prve domaće, izveli veliki preokret na 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE