GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj

Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 13:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.

No, u svakom slučaju, Dinamu će za titulu biti dovoljno pet bodova u zadnja tri kola.

U Maksimiru se polako pripremaju i za ljetni prijelazni rok oko kojega ima dosta upitnika. Ono što je sigurno je da će Dinamo od Lokomotive kupiti golmana Nikolu Čavlinu, koji će u lipnju napuniti 22 godine. Sjajni mladi golman je kao 14-godišnjak otišao iz Lokomotive u Dinamo da bi se 2022. vratio na Kajzericu bez odštete.

No, Dinamo je zadržao pravo prvokupa za 700.000 eura, koje može iskoristiti još samo ovog ljeta. Dinamo će to pravo iskoristiti i onda Čavlinu ostaviti na posudbi na Kajzerici. Ivan Nevistić se nakon turbulentnog početka sezone pokazao kao Dinamov spasitelj ovog proljeća i sigurno je prvi Dinamov golman.

Njemu ugovor ističe sljedećeg ljeta, ali će mu uskoro biti ponuđen novi i 25-godišnji Nevistić do daljnjega ostaje u Maksimiru. Nastavi li s ovako dobrim igrama kao ove sezone, sigurno će i za njega doći neke ponude, a onda je Čavlina prvi "pick" za njegova nasljednika.

Bit će sigurno još dolazaka. Spominje se transfer Marka Pjace, koji bi rado došao u Maksimir. Mogao je doći ljetos kao slobodan igrač, ali ga je Dinamo pustio u Rijeku. Pjaca u ugovoru s Rijekom ima klauzulu od milijun i pol eura, koja vrijedi samo za klubove iz SHNL-a i samim time je jako dostupan Dinamu.

Priča se i piše o transferu Martina Baturine. Dinamo za svojeg dragulja očekuje otprilike kao za Josipa Šutala, odnosno oko 20 milijuna eura. Baturina je imao uspona i padova ove sezone, ali je u završnici sezone igrao dobro. On je duže vrijeme na meti brojnih europskih klubova, skauti dolaze u Maksimir i Baturina bi ovog ljeta mogao napustiti Dinamo.

Puno toga ovisit će o Dinamovom europskom rezultatu. Podsjetimo, ako Dinamo osvoji naslov prvaka, kako trenutačno stvari stoje, u Ligu prvaka krenuo bi u play-offu. To bi mu jamčilo minimalno skupinu Europa lige, a za ulazak u Ligu prvaka morao bi proći samo jednu stepenicu i to kao nositelj.

Stoga će Dinamo pozorno pratiti finale Lige prvaka između Borussije i Reala 1. lipnja i navijat će za Španjolce. Naime, ako Borussia osvoji Ligu prvaka, zbog promjena u sustavu kvalifikacija, gurnula bi Dinamo u 2. pretkolo Lige prvaka i znatno mu otežala put do Lige prvaka.

Ona bi Dinamu sljedeće sezone donijela između 35 i 40 milijuna eura, a ogromna je razlika od 15-ak milijuna eura, koliko bi mu jamčila Europa liga. Uđe li u Ligu prvaka, Dinamo bi dobio ogromnu financijsku injekciju, ali to neće znati do 28. kolovoza, kad završavaju kvalifikacije. Prijelazni rok završava tri dana kasnije i pitanje je bi li bilo dovoljno vremena za završetak transfera.

Za Baturinu se čekaju ponude, možda se nađe i na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo i zasad se njegov transfer neće stopirati. Držat će se i do igračeve želje, odnosno ako dođe ponuda koja zadovoljava sve, Dinamo mu neće raditi probleme.

A što će biti s Brunom Petkovićem? Najbolji Dinamov igrač ljetos je bio na odlasku iz Maksimira, ali je ipak ostao. Dobio je novi ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem s bonusima zarađuje oko milijun eura po sezoni, ali u kojem je klauzula od 2.5 milijuna eura.

Ona se može aktivirati samo za vrijeme trajanja Europskog prvenstva, a nakon toga Dinamo može pregovarati s drugim klubovima. Interesa za Petkovića uvijek ima, javili su se iz MLS-a, ali Petkoviću odlazak iz Maksimira nije prioritet. On ne bi imao ništa protiv toga da ostane u Dinamu uz nešto bolje uvjete i nije nemoguće da mu klub ponudi novi ugovor.

Josipu Drmiću ovog ljeta ističe ugovor i on sigurno odlazi iz Dinama. I njega je Dinamo plaćao više od milijun eura i, ako se Petković odluči ostati, eto manevarskog prostora da ga se zadrži. Bit će još odlazaka. Tražit će se rješenje za Sadegha Moharramija i Mahira Emrelija, koji nisu u planovima za prvu momčad i na ljeto će tražiti nove sredine.

Tiboru Haliloviću ističe ugovor ovog ljeta i neće mu biti ponuđen novi, ali morao bi biti ponuđen Sandru Kulenoviću, koji ulazi u zadnju godinu ugovora. On je bio jedan od ključnih igrača ovog Dinamovog proljeća, a na tržištu će Dinamo teško naći tako pouzdanog napadača za "male novce".

S posudbe na Cipru vraća se Petar Bočkaj. Pafos neće iskoristiti opciju otkupa njegova ugovora pa Dinamo mora vidjeti što će sa svojim nekadašnjim "atomskim pojačanjem". Gabrielu Vidoviću ističe posudba, a Dinamo ga može otkupiti za 3.5 milijuna eura. To neće učiniti i realnije je da ga posudi od Bayerna na još jednu sezonu.

Posudba ističe i Takuru Kaneku, kojeg je Dinamo posudio od Sapporoa za 400.000 eura i može ga otkupiti za milijun. To se zimus činilo kao sigurna oklada, ali situacija se u međuvremenu promijenila i u Maksimiru još nisu odlučili što će s Japancem. Onaj drugi, Takuya Ogiwara, na posudbi je do siječnja.

Tagovi: dinamo, čavlina, bočkaj, petković, vidović, kaneko, ogiwara, pjaca, baturina
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE