GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa

Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2024 / 08:12
Autor: SEEbiz / index.hr
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Mavse je do pobjede vodio Luka Dončić, unatoč bolovima u ozlijeđenom desnom koljenu, simptomima gripe i priznanju da bi ovu utakmicu propustio da se ona igra u osnovnom dijelu sezone, a ne u doigravanju.

Dončić je utakmicu iskoristio i za rekord. Ubacio je 35 koševa, što mu je bila 16. uzastopna gostujuća utakmica u doigravanju u kojoj je ubacio 20 ili više poena i time je postao prvi igrač u povijesti NBA lige s takvim nizom. Dosad je bio izjednačen s Michaelom Jordanom (15 gostujućih utakmica u nizu s 20+ koševa), nakon što je već ranije preskočio i Kareema Abdul-Jabbara (12).

Svestrani Dončić napadačkom učinku dodao je i 10 skokova i sedam asistencija te je u te sve tri statističke kolone bio najbolji igrač Mavericksa. Maxi Kleber dodao je 15, a Kyrie Irving 14 koševa i šest asistencija za momčad iz Teksasa.

Kod Clippersa su po 15 koševa zabili Ivica Zubac (šut 7/8 za 25:41 minuta) i Paul George (šut 4/13). U odsustvu Kawhija Leonarda, napadački teret pokušali su preuzeti James Harden i Russell Westbrook. Kombinirano su iz igre gađali 4/23 za ukupno 13 poena.

Tagovi: dončić, dallas, jordan, zubac, irving
PROČITAJ I OVO
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
NESLUŽBENO
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
MADRID - "Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest", kaže o Luki Modriću njegov agent Vlado Lemić, čije izjave za saudijski medij Kooora prenosi Marca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE