GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska teško poražena u Norveškoj

Hrvatska teško poražena u Norveškoj
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2024 / 21:31
Autor: SEEbiz
OSLO - Previše smo isprobavali, nismo za to bili spremni i zasluženo smo u prvom susretu turnira u Oslu poraženi od Norveške. Ako smo htjeli nešto vidjeti, nešto dobro, nismo vidjeli ništa, možda tek loše, što ne bi bilo poželjno ponavljati. Ono što smo znali da je Kuzmanović top, to smo utvrdili još jednom.

Turnir u Norveškoj bio je test nekih mogućnosti nakon što smo u Hannoveru sjajno obavili posao. No, kako smo imali i dosta promjena, iz razno raznih razloga, bilo je teško očekivati da će to izgledati idealno i to se savršeno vidjelo u prvom poluvremenu utakmice s domaćinima.

Hrvatska je odigrala slabo prvo poluvrijeme, gubila dva gola razlike. Mogla je i više da Kuzmanović nije napravio nekoliko čuda na golu. To je realno. Nismo imali napadačka rješenja, nismo uspjeli nametnuti ritam makar je Norveška mijenjala dva igrača obrana – napad, izgubili smo jako puno lopti, do krila lopta u prvih 30 minuta nije došla niti jednom, pa se vanjska linija u kojoj je bilo dosta promjena našla pod velikim pritiskom. A taj pritisak u toj situaciji je opasnost.

Novost je bio Martinović na sredini napada, Klarica na desnom vanjskom. Srna je bio lijevi, na crti Načinović, na krilima Šoštarić i Mandić. Klarica je bio napadački jedina svijetla točka, otvorio je utakmicu golom i sa dvije asistencije. Srni nije išlo, zabio se dva puta u protivnika, pa je uz Martinovića koji je pokušao biti srednji došao Duvnjak. Klaricu je zamijenio Maraš, Načinovića Grahovac, ali to sve skupa nije donijelo ništa. Vistorop je imao težak ulazak u utakmicu, trebalo mu je vremena da se snađe, a mi smo sa +2, pali na -3. Nismo se uspjeli poloviti, skratili smo si manevarski prostor, a bilo je nevraćanja u obranu pa je Blonz bio ‘centarfor‘, što je ipak stvar koja se ne bi smjela događati. Primili smo previše lakih pogodaka.

Obrana je bila mekana, bez pravog faula. Sredina je počela sa Načinovićem i Mamićem koji je u obrani mijenjao Martinovića, kasnije se uključio u sredinu Grahovac, no bez nekoliko čuda Kuzmanovića o toj obrani se moglo pričati i s više problematike, jer su Lyse i Sagosen ‘pretjerivali‘.

Norveška je igrala mirno, predvidivo. Znali smo što može Blonz brzinom, znali smo da je Lyse jedini pravi šuter, da Sagosen sam neće moći odraditi sve. Krila su nam u poluvremenu zabila čak 8 pogodaka i to je isto stvar koja je posljedica neuigranosti, ali i činjenice da se radi o prijateljskoj utakmici. Teško bi se te stvari opraštale da nije bilo tako, kao ni šutiranja u petoj sekundi napada, bez rezona, bespotrebna brzanja koja je Bergerud jako jeftino naplatio za razliku do Kuzmanovića s druge strane.

Tako kako je stalo u prvom dijelu, nastavljeno je u drugom. Norveška je za pet minuta poduplala prednost, a skoro da se može reći da je igrala bez pravog ljevaka. Nakon 7 minuta Dagur Sigurdsson je pozvao time out, ne bi li usporio ritam pogrešaka u našoj igri. Nije izgledalo obećavajuće, posebno kada smo tako neuigrani krenuli u igru 7 na 6. Morali smo nešto riskirati, ali nije to bilo dobro rješenje. Norveška je ostala plitko u obrani, trebalo je sigurnosti za napad s vanjske pozicije, a mi je nismo imali. Imali smo Kuzmanovića, ali i on je sve manje bio od pomoći uz takvu izvedbu.


Norveška - Hrvatska 32:26
NORVEŠKA: Bergerud (12+1), Saeveras; Barthold, Bjørnsen 7, Øverby 2, Lyse 5, Sagosen 4, Setterblom, Blonz 11 (2), Solstad 3, Søndena, Vetle Aga, Hallgreen, Aar, Grøndahl, O‘Sullivan.

HRVATSKA: Kuzmanović (14), Mandić; Mandić, Šoštarić, Načinović 2, Srna 1, Duvnjak 2, Martinović 8 (4), Jelinić 2, Mileta 1, Šipić, Grahovac 1, Vistorop 3, Klarica 5, Maraš 1, Mamić.

SEDMERCI: Norveška 2 (2), Hrvatska 6 (4)

ISKLJUČENJA: Norveška 2 minute (Sagosen 2), Hrvatska 4 minute (Mamić 35, 48)

OGLAS

IGRAČ UTAKMICE: Jesper Blonz

Tagovi: hrvatska, sigurdsson, načinović, mandić, mamić
PROČITAJ I OVO
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE