GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka

Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 17:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.

S proširenjem Lige prvaka na 36 momčadi iduće sezone, UEFA je rekla da će dva od četiri dodatna mjesta biti popunjena europskim savezima 's najboljim zajedničkim učinkom svojih klubova' u Uefinim natjecanjima.

Nakon što su polufinalne utakmice Lige prvaka, Europske lige i Europske konferencijske lige završene ovog tjedna, UEFA je rekla da će Italija i Njemačka zajamčeno završiti u prva dva koeficijenta za klubove 2023/24.

Kako stvari stoje, Borussia Dortmund je izvan prve četiri u Bundesligi, ali će se kvalificirati na petom mjestu.

Dortmund je također u finalu Lige prvaka gdje će igrati protiv Real Madrida i ako pobijede španjolskog velikana, ionako bi se kvalificirali kao pobjednici, tvrdi UEFA.

Njihov njemački suparnik i prvak Bundeslige Bayer Leverkusen u finalu je Europske lige gdje će se susresti s talijanskom Atalantom, koja trenutno drži peto mjesto u Serie A sa 60 bodova, koliko ima i AS Roma, dok Lazio zaostaje četiri boda.

Tagovi: italija, njemačka, borussia, atalanta, liga prvaka, bayer, leverkusen
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE