GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo

Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 09:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.

Katalonski Mundo Deportivo ovo otkriva u tekstu naslovljenom "Počela je operacija Olmo. Situacija je već jako ozbiljna", u kojem piše da su igračev impresario Andy Bara i Barcelonin sportski direktor Deco već odradili ključan sastanak u procesu realizacije transfera.

"U srijedu je održan sastanak između Olmovih predstavnika i ljudi iz Barcelone. Ovoga puta Barcelona neće do Olma pokušati doći okolnim putem, kao u nekim ranijim slučajevima, nego su odmah izvijestili Olmove predstavnike u svom interesu i pozvali ih na sastanak jer žele posao završiti prije Europskog prvenstva", piše Mundo Deportivo i dodaje:

"Barcelona ne želi riskirati da Olmo, koji će ionako imati puno udvarača, nakon Eura postane igrač kojeg je više nemoguće dohvatiti pa rade sve da ga što prije vrate kući. Upravo zato se Deco sastao s igračevim menadžerima Andyjem Barom i Juanma Lopezom s kojima je odradio ključan sastanak, a na sastanku je bio i Miguel Olmo, otac nogometaša. Razgovor je prošao dobro i očekuje se napredak pregovora."

Što se tiče cijene koju Barcelona mora platiti kako bi vratila svoje dijete, spomenuti izvor navodi: "Dani Olmo ima odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura i Leipzig je ne želi smanjivati. Barca pregovara o mogućnosti da odštetu plati u ratama. Nada se da će to uspjeti zbog dobrih odnosa koje Dani i njegovi agenti imaju s Leipzigom."

Ovo je važna i sjajna vijest za Dinamo. Olmo je dakle u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. No to nije sve. Prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve tri pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova. Za Leipzig je na 145 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo postao je i reprezentativac Španjolske. U 33 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 8 i namjestio 7 golova. Istaknuo se na oba velika natjecanja za Španjolsku, prošlom EP-u i SP-u.

Tagovi: olmo, barcelona, dinamo, leipzig
PROČITAJ I OVO
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE