GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Parma se vratila u Serie A

Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2024 / 20:06
Autor: SEEbiz
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.

Ovaj kultni talijanski klub jedan je od omiljenih klubova nogometnih romantičara, a kroz povijest je osvajao i europske trofeje. Dva puta su podizali trofej Kupa UEFA i jednom Kupa pobjednika kupova.

U momčadi Parme od prošlog ljeta igra i povremeni hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak, koji je za 2.9 milijuna eura stigao iz Rangersa. U promociju u elitni rang talijanskog nogometa Čolak je ugradio 21 nastup i tri postignuta pogotka u tekućoj sezoni.

Podsjetimo, recentna povijest Parme je vrlo mračna. Klub je ugašen u prvoj polovici 2010-ih pa ponovno osnovan 2015. godine. U sljedeće tri godine Parma je postala prva ekipa koja je u tri sezone zaredom ostvarivala promociju u viši rang te se brzo vratila u Serie A.

U prvoj ligi se zadržala do sezone 20/21, a u njoj je sa samo tri pobjede u 38 kola ponovno ispala u niži rang. Sada se, nakon prošlogodišnjeg razočaranja u doigravanju za ulazak u Serie A, plasirala jer je osigurala najmanje drugo mjesto, koje direktno vodi u viši rang. Dva kola prije kraja ima sedam bodova više od treće Venezije.

Tagovi: parma, serie a
PROČITAJ I OVO
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
NESLUŽBENO
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
MADRID - "Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest", kaže o Luki Modriću njegov agent Vlado Lemić, čije izjave za saudijski medij Kooora prenosi Marca.
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NEW YORK - Košarkaši Indiana Pacersa podigli su se iz pepela i izjednačili seriju s New York Knicksima na 3:3.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE