GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna

Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 18:57
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.

Lokalne novine Münchner Merkur/tz, kao i Bild, objavile su da je Rangnick sada favorit za upražnjeno mjesto.

Sky TV je rekao da je Rangnick zainteresiran, a Sport Bild je dodao da su prvi razgovori održani i da će se sada intenzivirati.

Nije bilo službenih izjava ni s jedne strane, ali izvješća sugeriraju da bi dogovor mogao doći prije kraja tjedna.

Rangnick, 65, prije je trenirao njemačke klubove, uključujući Schalke i RB Leipzig, te je bio privremeni menadžer Manchester Uniteda 2021.-22. Za trenera Austrije imenovan je 2022. godine i ima ugovor do 2026. godine.

Napadač Leipizga Yussuf Poulsen, koji je radio s Rangnickom tijekom njegovog mandata u klubu, rekao je da vjeruje da će trener napraviti dobar posao u Bayernu.

"On je fantastičan trener. Pokazao je to dovoljno često", rekao je Poulsen medijima u utorak.

"On jednostavno ima kvalitetu i može svaku momčad učiniti boljom. Stoga me ne čudi što Bayern gleda u ovom smjeru", dodao je.

Prvi razgovori s Bayernom održani su prije nego što su drugi glavni kandidati Xabi Alonso iz prvaka Bundeslige Bayer Leverkusena i izbornik njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann postali nedostupni da bi rekli da će nastaviti na svojim pozicijama.

Ostala spomenuta imena su Unai Emery iz Aston Ville i Roberto de Zerbi iz Brighton & Hove Albiona. Emery je, međutim, navodno potpisao novi ugovor s Villom.

U međuvremenu, španjolski mediji sugerirali su prošli tjedan da je bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane također kandidat.

Član Bayernovog odbora za sport Max Eberl rekao je prošli tjedan da se odluka bliži i da imaju za cilj postići dogovor s novim trenerom što je prije moguće.

Tuchel je imenovan u ožujku prošle godine umjesto Nagelsmanna, na ugovor do 2025. Ali prije nekoliko tjedana dogovorno je odlučeno da će otići na kraju sezone.

Tagovi: Rangnick, Bayern, schalke, leipzig
PROČITAJ I OVO
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
Dončić dominirao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahome
DOMINACIJA
Dončić dominirao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahome
DALLAS - Luka Dončić je brzo zaboravio na užasnu partiju prije dva dana, te je sinoć zablistao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahoma Cityja.
Stanišić je opet spasio Bayerov niz nepobjedivosti
NOVI POGODAK
Stanišić je opet spasio Bayerov niz nepobjedivosti
LEVERKUSEN - Josip Stanišić zabio je Romi u 97. minuti uzvratne utakmice polufinala Europa lige i tako pomogao Bayeru sačuvati nevjerojatan niz nepobjedivosti u ovoj sezoni.
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
TENIS
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
RIM - Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao ni na zemljanom ATP Masters 1000 turniru u Rimu, porazom 0:2 u setovima od Britanca Jacka Drapera ispao je u prvom kolu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE