GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wimbledon odobrio tenisačicama da nose tamne hlačice od 2023.

Wimbledon odobrio tenisačicama da nose tamne hlačice od 2023.
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2022 / 09:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Wimbledonski teniski turnir ublažit će svoje propise o odijevanju i dopustiti igračicama da nose kratke tamne hlačice već u idućoj sezoni 2023. kako bi opušteno mogle igrati tijekom mjesečnice, priopćio je All England Club u četvrtak.

"Iduće godine žene i djevojke, sudionice turnira, moći će nositi kratke hlačice u boji, budu li htjele", rekla je u priopćenju izvršna direktorica londonskog Grand Slam turnira Sally Bolton.

Direktorica Wimbledona je dodala da je odluka donesena nakon "razgovora s igračicama i s predstavnicima organizatora".

"Nadamo se da će ova prilagodba pomoći igračicama da se usredotoče isključivo na igru i otklone mogući uzrok tjeskobe", rekla je Bolton.

Pravila odijevanja nalagala su igračima i igračicama nošenje bijele odjeće na londonskom travnjaku, za razliku od drugih Grand Slam turnira, Australia Opena, Roland-Garrosa i US Opena.


Godine 2014. pravilo je postroženo i sudionici su morali nositi bijelo rublje kako bi se uskladili s politikom koja nalaže "sve bijelo".

Tenis nije jedini sport u kojemu igračice imaju problem u vrijeme mjesečnice. Krajem listopada ženski tim Manchester Cityja objavio je da njihove hlačice od iduće godine više neće biti bijele.

Tagovi: Wimbledon, bijele hlačice
PROČITAJ I OVO
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE