GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse

Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 07:52
Autor: SEEbiz
DENVER - NBA prvaci Denver Nuggetsi izgubili su na domaćem terenu i drugu utakmicu polufinala Zapadne konferencije od Minnesota Timberwolvesa 80:106.

Wolvesi tako imaju ogromnu prednost u play-offu jer osim vodstva 2:0, duplog breaka koji su izborili na gostovanju u Denveru, serija koja se igra na četiri pobjede sada se seli na njihov teren u Minneapolis.

Wolvesi su Nikolu Jokića i društvo uništili sjajnom obranom, i to bez obzira na to što su bili jako oslabljeni neigranjem zvijezde koja je u zadnjih šest godina tri puta proglašena najboljim obrambenim igračem lige. Rudyju Gobertu se, naime, dan prije rodio sin pa je pohitao u Minneapolis kako bi bio uz djevojku i vidio dijete. Porod je prošao u redu, ali ne i Gobertov povratak u Denver. Avion za Colorado nije mogao poletjeti zbog nevremena pa je Gobert ostao u Minnesoti, a Wolvesi silno oslabljeni.

No podvig su izveli prije svega obranom iako nisu imali sjajnog braniča. Vodili su ih Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards s po 27 poena. KAT je briljirao uz šut 10/15 iz igre, a dodao je i 12 skokova. Edwards je iz igre gađao 11/17, a pridonio je sa 7 asistencija. S klupe su ogroman obol dali Nickeil Alexander-Walker i Naz Reid s po 14 poena. Zajedno su do sredine treće četvrtine ubacili sedam trica i do tada je bilo već +30 za Vukove. No Minnesota je riješila Denver još ranije, serijom 15:0 krajem prve i početkom druge četvrtine za 17 poena prednosti. Koliko je Denver bio nemoćan govori to što je vodio samo jednom, 2:0 nakon prvog napada.

Reid (5 skokova i 4 blokade) je ugasio Jokića. Srpski fenomen poluvrijeme je završio sa samo 8 poena, a dvoznamenkast je postao tek u 28. minuti, no meč je tada već bio gotov. Uostalom, kao i nevjerojatno nemoćni, nevidljivi MVP lanjskog finala. 

Kod Denvera su zakazali gotovo svi. Nikola Jokić imao je po 16 poena i skokova te 8 asistencija, ali uz šut iz igre 5/13. Jamal Murray ubacio je tek 8 koševa uz katastrofalnih 3/18 iz igre i promašena sva četiri pokušaja za tricu. Slaba mu je utjeha što je imao 13 skokova. Michael Porter dodao je samo 9 poena uz šut iz igre 4/12 te samo jednu ubačenu tricu iz sedam pokušaja. Jedini koji je zaslužio prolaznu ocjenu je Aaron Gordon s 20 poena uz 8/14 iz igre.

Nuggetsi su već nakon prvog domaćeg poraza u seriji bili u neobičnoj poziciji jer su tako prvi put u zadnje dvije godine zaostajali u play-offu. No Wolvesi su senzaciju nastavili i drugom pobjedom na terenu NBA prvaka i sada imaju ogromnu prednost - vodstvo 2:0, seljenje serije na domaći teren i povratak Goberta. Jokić i društvo morat će izvesti čudo da to preokrenu.

Tagovi: NUGGETS, JOKIĆ, WOLVES, GOBERT, TOWNS, EDWARDS
PROČITAJ I OVO
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
NIZOZEMSKA
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
AMSTERDAM - U utakmici posljednjeg kola nizozemske Eredivisie Ajax je u gostima kod Vitessea, kluba koji je već ispao u niži rang, remizirao rezultatom 2:2.
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
INCIDENTI
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
BEOGRAD - Košarkaš Partizana James Nunnally šakom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE