GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hakiran Twitch, procurile informacije o plaćama streamera

Hakiran Twitch, procurile informacije o plaćama streamera
UDAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2021 / 07:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U srijedu je nepoznati haker postavio na 4chanu torrent od 125 GB, tvrdeći da sadrži "cijeli Twitch", uključujući njegov izvorni kod, podatke o isplati korisnika te neobjavljene informacije o Grabbed Vaporu, Amazonovom Steam konkurentu.

Naime, korisnik koji je odlučio podijeliti ove informacije na 4chanu, navodi da je to učinio s namjerom da potakne dodatne pomake i konkurenciju kod platformi za prenošenje sadržaja uživo, jer je, kako kaže, zajednica Twitcha „odvratna i toksična septička jama“.

Kako prenosi Video Games Chronicle, anonimni je zaposlenik Twitcha potvrdio da je riječ o pravim informacijama koje uistinu uključuju i izvorni kod cijele platforme te ističe da je tvrtka svjesna ovog napada, koji se, prema navodima izvora, dogodio u ponedjeljak.

Trenutno je poznato da procurene informacije uključuju:

Cijeli izvorni kod Twitcha i komentare koji „sežu od njegovih ranih početaka"
Detalje o isplatama korisnika od kolovoza 2019., do listopada 2021. godine
Kod koji se odnosi na vlasničke SDK-ove i interne AWS servise koje koristi Twitch
Neobjavljene informacije o Amazonovom Steam konkurentu
Twitcheve alate za sigurnost
Podatke o „svemu što Twitch posjeduje“, uključujući IGDB i CurseForge
Korisnici koji su već preuzeli datoteku s procurenim informacijama, počeli su neke detalje objavljivati na Twitteru, pa se tako može vidjeti da su popularni streameri, poput CriticalRolea, xQcOWa, summit1ga, u tri godine zaradili i po nekoliko milijuna dolara od Twitcha (ne uključujući donacije, prihode od YouTubea te sponzorstva).

Valja istaknuti da je haker izjavio da je ovo samo prvi dio sadržaja koji bi trebao procuriti u javnost, pa se u sljedećim danima očekuje da će izaći još informacija.

Tagovi: Twitch, hakerski napad, hakeri, YouTube
PROČITAJ I OVO
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
UPOZORENJE
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
LONDON - Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton "kum" je umjetne inteligencije koji vjeruje da će vlade morati omogućiti univerzalni temeljni dohodak kao odgovor na nejednakost koju uzrokuje umjetna inteligencija.
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE