GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2024 / 22:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit je u četvrtak objavila svoju IPO prijavu prije planiranog debija na burzi u ožujku.

Istodobno, objavio je gubitke od 90,8 milijuna dolara i rast prihoda od otprilike 21% u 2023.

Podnošenje inicijalne javne ponude (IPO) dolazi gotovo dva desetljeća nakon pokretanja Reddita i bit će veliki test za platformu koja još uvijek zaostaje za komercijalnim uspjehom suvremenika društvenih medija kao što su Facebook i Twitter.

U podnesku je Reddit izvijestio o neto gubitku od 90,8 milijuna dolara za godinu koja je završila 31. prosinca i zabilježio rast prihoda od 804 milijuna dolara, u odnosu na 666,7 milijuna dolara godinu ranije.

Reddit je procijenjen na 10 milijardi dolara u rundi financiranja 2021. i nejasno je kojoj će procjeni tvrtka težiti tijekom prodaje udjela u nadolazećim tjednima. Očekuje se da će tražiti prodaju gotovo 10% svojih dionica u IPO-u, izvijestio je ranije Reuters.

Reuters je u srijedu izvijestio, pozivajući se na izvore, da je Reddit sa sjedištem u San Franciscu sklopio dogovor s Alphabetovim Googleom kako bi njegov sadržaj bio dostupan za obuku modela umjetne inteligencije diva tražilice. Ugovor je vrijedan oko 60 milijuna dolara svake godine, prema jednom od izvora.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu kreće se prema jednom od najiščekivanijih uvrštenja na burzu u posljednjih nekoliko godina dok se tržište IPO-a u SAD-u otopljava usred popuštanja strahova od recesije i rastućih nada u meko slijetanje gospodarstva.

Reddit je povjerljivo podnio zahtjev za IPO krajem 2021., ali su ga teški ekonomski uvjeti i loši rezultati kotiranih tehnoloških dionica natjerali da odgodi ponudu.

Morgan Stanley i Goldman Sachs odabrani su kao glavni pokrovitelji za Redditov IPO, koji uključuje više od desetak drugih banaka.

Tagovi: Reddit, ipo, facebook, twitter
PROČITAJ I OVO
Shein priprema IPO u Londonu vrijedan 50 milijardi funti
IPO
Shein priprema IPO u Londonu vrijedan 50 milijardi funti
LONDON - Internetska modna tvrtka Shein priprema se podnijeti prospekt britanskom Uredu za financijsko ponašanje na odobrenje prije potencijalne prodaje u Londonu koja bi je mogla procijeniti na oko 50 milijardi funti (63,70 milijardi dolara), izvijestio je u nedjelju Sky News.
Nvidia: Sljedeća generacija platforme AI čipova bit će predstavljena 2026.
ČIPOVI
Nvidia: Sljedeća generacija platforme AI čipova bit će predstavljena 2026.
TAIPEI - Izvršni direktor Nvidije, Jensen Huang, rekao je u nedjelju da se kompanija nova generacija čip platforme za umjetnu inteligenciju (AI) zove Rubin i da će biti predstavljena 2026. godine.
Dionice Salesforcea potonule 20% nakon što su rezultati iznevjerili očekivanja
POTONUĆE
Dionice Salesforcea potonule 20% nakon što su rezultati iznevjerili očekivanja
NEW YORK - Dionice Salesforcea pale su 20% u četvrtak ujutro, stavljajući dionicu na najgori dan u gotovo 20 godina. Njegov najgori dan trgovanja u povijesti bio je 4. srpnja 2004., kada su dionice pale 27% samo nekoliko dana nakon što je tvrtka izašla na burzu.
Kineski online trgovac Temu krši propise EU
REGULATIVA
Kineski online trgovac Temu krši propise EU
BRUXELLES - Temu, internetski trgovac s više od 75 milijuna korisnika mjesečno u EU, potrošačima često ne pruža ključne informacije o proizvodima i oni ne znaju je li artikl siguran.
Google će uložiti dvije milijarde dolara u Maleziju i izgraditi podatkovni centar
INVESTICIJE
Google će uložiti dvije milijarde dolara u Maleziju i izgraditi podatkovni centar
NEW YORK - Google je u četvrtak priopćio da će uložiti 2 milijarde dolara u Maleziju, a dio sredstava otići će u izgradnju svog prvog podatkovnog centra i regije u oblaku u zemlji, kako raste potražnja za AI i uslugama u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE