GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit u IPO-u vrednuje dionicu na 34 USD

Reddit u IPO-u vrednuje dionicu na 34 USD
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 08:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit je svoju javnu ponudu dionica procijenio na 34 dolara po dionici, što je najviše od očekivanog raspona.

Ponuda je donijela 519 milijuna dolara, prema priopćenju za tisak, a vrijednost tvrtke je blizu 6,5 milijardi dolara. Reddit je planirao vrijednost posla u rasponu od 31 do 34 dolara po dionici.

Redditov debi na javnom tržištu u četvrtak, pod simbolom oznake "RDDT", bit će prvi za veliku tvrtku društvenih medija od debija Pinteresta 2019. i jedan od vrlo rijetkih tehnoloških poslova potpomognutih poduzetništvom u posljednje dvije godine. Reddit je u ponudi prodao 15,28 milijuna dionica, dok su postojeći dioničari prodali još 6,72 milijuna.

Tvrtka smanjuje svoju procjenu na privatnom tržištu od 10 milijardi dolara 2021. na vrhuncu tehnološkog procvata. Rastuća inflacija i rastuće kamatne stope izgurale su ulagače iz rizične imovine 2022., što je na kraju natjeralo startupove da smanje broj zaposlenih, smanje svoje procjene i usredotoče se na profit umjesto na rast.

U srijedu je hardverska tvrtka za podatkovne centre Astera Labs izašla na burzu i vidjela da su joj dionice skočile u nebo za 72%, dok investitori hrle u sve što uključuje umjetnu inteligenciju. Međutim, IPO tržište bilo je u dugotrajnoj suši više od dvije godine, s Instacartom, Klaviyo i Arm Holdings među rijetkim tehnološkim tvrtkama koje imaju ponude na tom području.

Redditova osnovna djelatnost online oglašavanja suočava se s konkurencijom industrijskih divova kao što su Alphabet i Meta. Kompanija također ubraja Snap, X, Pinterest, Discord, Wikipediju i Amazonov servis za strujanje Twitch kao konkurente, prema svom prospektu.

Prihodi su prošle godine porasli 20% na 804 milijuna USD sa 666,7 milijuna USD u 2022. Neto gubitak u 2023. iznosio je 90,8 milijuna USD, što predstavlja poboljšanje u odnosu na neto gubitak od 158,6 milijuna USD koji je zabilježio prethodne godine.

Tvrtka je u podnescima rekla da bi licenciranje podataka moglo postati velika zarada te da planira ostvariti oko 66,4 milijuna dolara u takvim poslovima u 2024. Tvrtka je nedavno ušla u prošireno partnerstvo s Googleom, omogućujući pretraživačkom divu više pristupa podacima Reddita za obuku AI modela i druge zadatke.

Prošli tjedan Reddit je rekao da je Federalna komisija za trgovinu poslala pismo tvrtki u kojem se raspituje o njezinoj praksi licenciranja podataka.

Kao dio inicijalne javne ponude, Reddit je nekim od svojih vodećih moderatora i korisnika, poznatih kao Redditori, dao priliku da kupe dionice putem programa usmjerenog dijeljenja. To je model koji su ranije koristili Airbnb, Doximity i Rivian za nagrađivanje svojih naprednih korisnika i kupaca.

Tagovi: Reddit, ipo, astera labs, meta, alphabet, snap, pinterest, twitch
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE