GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Threads do 100 milijuna korisnika u rekordnih pet dana

Threads do 100 milijuna korisnika u rekordnih pet dana
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2023 / 11:43
Autor: SEEbiz / STA
SAN FRANCISCO - Threads, koju je prošlog tjedna pokrenula Meta u 100 zemalja, postala je najbrže rastuća aplikacija nakon što je dosegla 100 milijuna korisnika u samo pet dana. Time je prestigao chatbot ChatGPT kojem je trebalo dva mjeseca da dosegne 100 milijuna korisnika.

Aplikacija Threads, kojom američki web div Meta konkurira društvenoj mreži Twitter, još nije dostupna korisnicima u EU. U Meti kao razlog kašnjenja pokretanja u EU navode nejasnoće vezane uz europsko zakonodavstvo oko razmjene podataka.

Aplikacija je od srijede navečer dostupna korisnicima u 100 zemalja, a web stranice već bilježe novi rekord. Prema portalu Quiver Quantitative danas je u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu premašio brojku od 100 milijuna korisnika.

Prema pisanju francuske novinske agencije AFP, aplikacija Threads preuzela je prvo mjesto od chatbota ChatGPT. Tako je aplikaciji TikTok trebalo devet mjeseci da dosegne 100 milijuna korisnika, dok je Instagram, koji također spada pod Metin kišobran, nakon dvije i pol godine dosegao 100 milijuna korisnika.

Tvrdi se da Twitter ima oko 200 milijuna redovnih korisnika, no aplikacija se suočila s brojnim problemima otkako je milijarder Elon Musk prošle godine preuzeo tvrtku i otpustio tisuće zaposlenika. Musk, koji je također vlasnik Tesle i SpaceX-a, posljednjih je mjeseci uznemirio korisnike Twittera brojnim promjenama, uključujući naplatu dosad besplatnih usluga.

Brojni izazivači Twittera pojavili su se posljednjih godina, ali nijedna platforma nije se proširila do te mjere da ugrozi Twitterovu nadmoć, navodi AFP. Threads pak ima veliku prednost jer je aplikacija povezana s Instagramom koji ima više od milijardu redovitih korisnika.

Musk je samo nekoliko sati nakon lansiranja aplikacije Threads Meti zaprijetio tužbom. Meti, čiji je izvršni direktor Mark Zuckerberg, optužen je za nezakonito prisvajanje Twitterovih poslovnih tajni i drugog intelektualnog vlasništva angažiranjem desetaka bivših zaposlenika Twittera koji su još uvijek imali pristup strogo povjerljivim informacijama.

Tagovi: Threads, Twitter, Elon Musk, Mark zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Lenovo nadmašio očekivanja, oporavila se prodaja računala
BOLJE OD OČEKIVANJA
Lenovo nadmašio očekivanja, oporavila se prodaja računala

PEKING - Lenovo Group Ltd. izvijestio je o trećem uzastopnom tromjesečju dobiti boljem od očekivanog, jer je tvrtka izašla iz najniže razine potražnje za računalima i poslužiteljima.
Nvidia bolja od očekivanja, prodaja katapultirana 262%
SJAJNE BROJKE
Nvidia bolja od očekivanja, prodaja katapultirana 262%
NEW YORK - Nvidia je u srijedu izvijestila o zaradi u prvom fiskalnom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja za prodaju i zaradu, te je dala snažnu prognozu za tekuće tromjesečje.
Amazon ulaže 15,7 mlrd eura u podatkovne centre u Španjolskoj
INVESTICIJE
Amazon ulaže 15,7 mlrd eura u podatkovne centre u Španjolskoj
MADRID - Amazonova podružnica za usluge računalstva u oblaku Amazon Web Sevices (AWS) izvijestila je u srijedu da će uložiti 15,7 milijardi eura u podatkovne centre u španjolskom Aragonu.
Što analitičari očekuju od Nvidije?
VELIKA OČEKIVANJA
Što analitičari očekuju od Nvidije?
NEW YORK - Početkom prošlog tjedna, šef tehnologije OpenAI-a osobno je zahvalio izvršnom direktoru Nvidije Jensenu Huangu što nam je "donio najnaprednije" čipove potrebne za pokretanje demonstracije za prezentaciju koju je tvrtka predstavila na svojim najnovijim modelima umjetne inteligencije.
EU: Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi takav u svijetu
AI
EU: Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi takav u svijetu
BRUXELLES - Vijeće Europske unije u utorak je potvrdilo Akt o umjetnoj inteligenciji, prvi takav zakon u svijetu koji može postaviti globalni standard za regulaciju umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE