GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma

Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2024 / 07:37
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.

Dionice Appleovih dobavljača bile su u fokusu nakon što je tvrtka izvijestila o zaradi većoj od očekivane. Dionice Taiwan Semiconductor Manufacturing Company porasle su 1,8%, dok je Hon Hai Technology Group, također poznat kao Foxconn, skočio 2,6%.

Apple, čija je zarada u drugom tromjesečju nadmašila tržišne procjene, najavio je rekordni program otkupa dionica od 110 milijardi dolara. Dionice proizvođača iPhonea skočile su 7% u produženom trgovanju, a ulagači su se sada usredotočili na dionice dobavljača Applea u Tajvanu i Južnoj Koreji.

Južnokorejski Kospi porastao je 0,39%, dok je Kosdaq s manjom kapitalizacijom dodao 0,28%.

Tajvanski ponderirani indeks porastao je 1,41%, dok je hongkonški Hang Seng indeks dodao 2%.

Burze u Japanu i Kini zatvorene su zbog državnih praznika.

Japanski jen je i dalje bio u fokusu jer je ojačao na 152,75 u odnosu na američki dolar usred sumnje da će vlada intervenirati kako bi podržala valutu u ponedjeljak.

Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekuju da će vidjeti povećanje radnih mjesta za 240.000 u američkom izvješću o plaćama za nepoljoprivredne djelatnosti u travnju koje treba objaviti u petak u 08:30 ujutro. ET, u usporedbi s 303.000 dodavanja u ožujku.

Ulagači će pozorno pratiti podatke nakon što je američka središnja banka zadržala kamatne stope stabilnima na kraju svog dvodnevnog sastanka u srijedu.

U Australiji je S&P/ASX 200 ojačao 0,54%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE