GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 21,5 miliona dinara (182,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je zaključen na nepromenjenom nivou od 775,66 poena, a i BELEXlajn se zadržao na 1.650,42 poena. Oba referentna indeksa Beogradske berze su ojačala u odnosu na prošlu sedmicu za nešto više od trećine procenta.

Na Open Marketu je u fokusu investitora bilo Vodoprivredno društvo "Dunav iz Bačke Palanke, čije su akcije isprometovane za nepunih 1,6 miliona dinara po ceni od 12.000 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Preferencijalna akcija duvanske kompanije "Philip Morris" bila je danas jedini gubitnik, s padom cene od skoro 0,7 procenata na 7.400 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije istrgovana za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 601 dinar.

Akcije "Dunav osiguranja" su mirovale na nivou od 3.650 dinara uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara, a beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva "Kopaonik" zabeležilo je trgovanje nešto manje od 0,1 milion dinara, zadržavši se na ranijem cenovnom nivou od 8.000 dinara.

Na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je dominiralo privredno društvo MIN DIV iz Svrljiga, s porastom vrednosti akcija za oko pola procenta na 653 dinara i prometom od 18,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 86,01 posto, u kupovini 86,73 procenta, a u prodaji 85,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, MIN DIV,
PROČITAJ I OVO
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
DOGAĐAJI
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
ZAGREB - U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“.
Usporio kineski uvoz zlata
ZLATO
Usporio kineski uvoz zlata
PEKING - Kineski uvoz poluga usporio je prošlog mjeseca jer je potražnja u najvećem svjetskom potrošaču počela posustajati pred rekordnim cijenama.
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
KRIPTOVALUTE
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
NEW YORK - Kriptovalute su porasle u utorak usred kasnog porasta optimizma u vezi s odlukama Komisije za vrijednosne papire i burzu SAD-a o promptnim prijavama za fondove kojima se trguje na burzi, od kojih prva stiže ovaj tjedan.
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uvelike su pala u utorak nakon što su dionice tehnološkog sektora gurnule Nasdaq Composite na rekordno visoke razine tijekom noći.
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
REKORDI
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
NEW YORK - Nasdaq Composite porastao je u ponedjeljak, potaknut dobicima Nvidije i drugih tehnoloških kompanija. U međuvremenu, Dow Jones Industrial Average zaostajao je za širim tržištem jer je JPMorgan Chase vodio gubitke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE