GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan

Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 22:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, produživši svoj pobjednički niz na šest dana, dok su se ulagači otresali nekih slabosti u tehnologiji.

Dow je dodao 0,44%, ili 172,13 bodova, zatvorivši se na 39.056,39. Indeks 30 dionica zabilježio je najduži niz pozitivnih dana u 2024. S&P 500 pao je za 0,03 boda, zatvorivši blizu ravne linije na 5.187,67. Nasdaq Composite povukao se za 0,18% i završio na 16.302,76.

Dionice Ubera pale su za 5,7% nakon što je tvrtka za dijeljenje prijevoza objavila iznenađujući neto gubitak i prihode od rezervacija slabije od očekivanih, dok je Intel izgubio više od 2% nakon što je proizvođač čipova smanjio svoje smjernice prihoda za drugo tromjesečje.

Dionice Tesle pale su za 1,7% nakon što je Reuters izvijestio da američki tužitelji istražuju je li kompanija počinila prijevaru u sklopu istrage Teslinih sustava autopilota.

Amgen i JPMorgan Chase najviše su pridonijeli dobitku Dow indeksa, napredujući više od 2% svaki.

Ulagači također probavljaju mnoštvo komentara Federalnih rezervi. Predsjednica Bostonskog Feda Susan Collins rekla je u primjedbama u srijedu da će Fedova politika kamatnih stopa vjerojatno morati ostati na sadašnjoj razini sve dok inflacija ne krene "održivo" prema cilju središnje banke od 2%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE