GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate

Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 21:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.

Dow Jones Industrial Average popeo se za 138 bodova ili 0,3 posto. S&P 500 napredovao je 0,8%, a Nasdaq Composite gotovo 1%.

Objava Hamasa u ponedjeljak da je prihvatio egipatsko-katarski prijedlog o prekidu vatre za okončanje rata s Izraelom dala je poticaj dionicama u ranom poslijepodnevnom trgovanju.

Wall Street završava pobjedničku sesiju nakon što su svježi podaci o plaćama za nepoljoprivredne djelatnosti u petak pokazali da je u travnju dodano manje radnih mjesta od očekivanog uz povećanje nezaposlenosti, ublažavajući strahove od pregrijavanja gospodarstva.

U ponedjeljak je predsjednik Feda New Yorka John Williams rekao da će dužnosnici donositi odluke o smanjenju stope na temelju ukupnih pristiglih podataka. Williams je uvjeravao da ćemo na kraju "smanjiti kamatne stope", ali za sada je monetarna politika na "vrlo dobrom mjestu".

Također u ponedjeljak, predsjednik Banke saveznih rezervi Richmonda Thomas Barkin izrazio je optimizam da će inflacija pasti na 2% jer "potpuni učinak viših stopa tek dolazi".

Iako je vrhunac sezone zarada u prvom tromjesečju prošao, ulagači još uvijek prate ključne tvrtke koje će ovaj tjedan objaviti izvješća, uključujući Disney, člana Dow-a u utorak i Uber u srijedu. U subotu je Berkshire Hathaway Warrena Buffetta izvijestio o skoro 40% porastu godišnjih poslovnih prihoda u prvom kvartalu. Berkshire je također održao svoju godišnju skupštinu dioničara.

Micron je dobio više od 4,5% nakon što je Baird poboljšao preporuke i rekao da vidi "značajne prilike ispred" za proizvođača čipova. American Airlines i Super Micro Computer također su među najuspješnijim dionicama S&P 500, dobivši više od 5% svaka

Tagovi: Wall Street, Baird, Micron, disney, kamate, fed, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE