GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 21:47
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.

Trend pada dolazi kao dodatak nedavnim tržišnim problemima povezanim s geopolitičkim sukobima i ljepljivom inflacijom, padom Nvidije i Netflixa.

S&P 500 skliznuo je 0,9%, ispod razine od 5000. Tehnološki opterećeni Nasdaq povukao se za 2%, povučen Netflixom i Nvidiom. Obje su pale šesti uzastopni dan.

Dow Jones Industrial Average porastao je za 177 bodova, ili 0,5%, zahvaljujući porastu American Expressa od više od 5%.

Netflix se povukao za više od 9% čak i nakon što je tromjesečna zarada nadmašila gornju i donju liniju. Pretplatnici streamera skočili su 16% u odnosu na prethodnu godinu, ali je rekao da više neće prijavljivati plaćena članstva počevši od 2025.

Ostala tehnološka imena, uključujući miljenike umjetne inteligencije Nvidia i Super Micro Computer također su bila pod pritiskom. Par je pao za više od 9%, odnosno 20%.

Dok je tehnologija izvršila silazni pritisak na tržište, zabrinutost ulagača zbog intenziviranja sukoba na Bliskom istoku nakon izraelskog ograničenog napada na Iran čini se da je otvaranje u petak uglavnom nestalo.

Cijene nafte nakratko su porasle za više od 3%, ali su se u nekoliko sati nakon toga kretale između skromnijih dobitaka i gubitaka. Dow fjučersi su u jednom trenutku pali za više od 500 bodova preko noći zbog straha da je napad bio dovoljan da izazove širi rat.

"Uslijedio je uzdah olakšanja" jer su ulagači shvatili da je odgovor Izraela bio "prigušen" i osmišljen kako bi se smanjila eskalacija, rekao je George Ball, predsjednik Sanders Morrisa.

Ipak, "ulagači su vrlo nervozni", rekao je Ball. "Ulagači su danas mnogo svjesniji geopolitičkih rizika u svom odlučivanju nego što su bili dugo vremena."

Ti potezi dolaze u trenutku kada indeks S&P 500 ide prema svom najgorem tjednom rezultatu od rujna usred rastućih strahova oko putanje inflacije i monetarne politike.

S gubitkom od gotovo 3%, to bi također bio treći uzastopni negativni tjedan za referentnu vrijednost velike kapitalizacije.

Tagovi: Wall Street, netflix, Nvidia, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
INVESTICIJE
Venture capital kompanije opet pojačano ulažu u kripto
LONDON - Globalna ulaganja rizičnog kapitala u kripto tvrtke porasla su na 2,4 milijarde dolara u prva tri mjeseca 2024., pokazali su podaci u ponedjeljak, što je uvjetni znak da se interes ulagača vraća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE