GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 skočio blizu 5.000 bodova

Wall Street: S&P 500 skočio blizu 5.000 bodova
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 21:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američke dionice porasle su u srijedu dok su ulagači probavili svježi priljev tromjesečnih zarada, dok je rasprava o vremenskom rasporedu smanjenja kamata još uvijek u pozadini.

Dow Jones Industrial Average porastao je 0,4%, dok je S&P 500 skočio više od 0,7%. Nasdaq Composite porastao je za više od 0,8%. Indeks S&P 500 dosegao je čak 4.995 u srijedu, približivši se 5.000 po prvi put u povijesti.

Tržište je procijenilo učinak ove sezone zarada, s oko dvije trećine izvještaja kompanija S&P 500. Rezultati su u prosjeku nadmašili očekivanja Wall Streeta, ali su se pojavila neka područja slabosti.

U jutarnjem trgovanju u srijedu, dionice Alibabe (BABA) povukle su se za više od 5% nakon što je kineski online trgovac objavio pad prihoda, ali je rekao da će povećati otkup dionica za 25 milijardi dolara. U međuvremenu, dionice Snapa (SNAP) pale su više od 34% nakon što je prognoza dobiti kompanije društvenih medija za tekuće tromjesečje bila lošija od očekivane.

Disney (DIS), koji je u utorak priopćio da će se njegov odjel ESPN udružiti s Warner Bros. Discovery (WBD) i Fox (FOXA) radi pokretanja nove usluge sportskog streaminga, dolazi na listu zarada.

U međuvremenu u srijedu, dužnosnici Feda nastavili su hvaliti da kamatne stope vjerojatno neće pasti u ožujku. Predsjednica Feda Bostona Susan Collins rekla je da bi do smanjenja kamatnih stopa moglo doći "kasnije ove godine", ali prvo središnja banka mora vidjeti više dokaza hlađenja inflacije.

U međuvremenu, sve veći problemi u New York Community Bancorpu (NYCB) potaknuli su zabrinutost oko regionalnih banaka i zdravlja sektora nekretnina. Moody's je snizio kreditnu ocjenu zajmodavca na "smeće", a nekoliko brokerskih kuća smanjilo je ciljnu cijenu zbog upozorenja o riziku upravljanja. Dionice NYCB-a pale su preko 10%, nadovezujući se na pad od više od 22% u utorak.

Tagovi: Wall Street, NYSE, New York Community Bancorp, Alibaba, Disney, Snap, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE