GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio rast indeksa

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio rast indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 22:03
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi porasli u četvrtak, a tržište je bar nakratko uzelo predah od briga oko inflacije i kamata.

S&P 500 ojačao je 0,9 posto. Nasdaq Composite dodao je 1,7%, a Dow Jones Industrial Average 68 bodova, ili 0,2%.

Tehnološke dionice podigle su S&P 500 i Nasdaq Composite u pozitivno područje u četvrtak u podne jer su ulagači kupili pad od početka tjedna. Nvidia je skočila gotovo 4%. Ostali članovi “Sedam veličanstvenih” su podigli cijene, uz Amazon a Alphabet dobiva više od 2%. Dionice diva e-trgovine također su dosegle najvišu razinu svih vremena. Apple je skočio 3%, zabilježivši svoj najbolji dan u 2024.

Dow je na putu da završi tjedan niže za gotovo 1%. U međuvremenu, S&P 500 je nadoknadio svoje ranije gubitke nakon vrućeg izvješća o CPI-u, i sada je malo viši od ovog tjedna. Nasdaq je zasad u tjednom plusu od 1,2 posto.

Očitavanje indeksa proizvođačkih cijena za ožujak bilo je ispod procjena, pružajući određeno olakšanje nakon rasprodaje u srijedu zbog vrućeg izvješća o potrošačkim cijenama.

“Podaci o inflaciji su bučni, a tržište odražava tu stvarnost. Postoje jasni znakovi dezinflacije na puno mjesta, ali posljednja milja borbe protiv inflacije bit će najteža,” rekao je Jamie Cox, izvršni partner u Harris Financial Group, misleći na krajnji cilj Federalnih rezervi da dosegne 2% inflacija.

U međuvremenu, predsjednik Feda New Yorka John Williams rekao je tijekom događaja u četvrtak da nema potrebe za promjenom politike u skorije vrijeme.

Ovo dolazi nakon toplijih od očekivanih očitanja indeksa potrošačkih cijena u ožujku objavljenih u srijedu, što je izazvalo tržišnu rasprodaju. Zapisnik sa sastanka Feda prošlog mjeseca također je pokazao da su neki dužnosnici i dalje zabrinuti zbog kretanja inflacije prema cilju središnje banke od 2%. Prinosi na trezorske obveznice skočili su nakon vijesti.

Tagovi: Wall Street, NYSE, amazon, apple, nvidia, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
BLAGI RAST
Turističke cijene tek blago iznad lanjskih
RIJEKA - Prošle su turističke sezone u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bile - visoke cijene. Ove godine do novih većih poskupljenja ne bi trebalo doći, pa će se cijene kretati na razini prošlogodišnjih.
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene bakra na rekordu, prvi put premašile 11.000 dolara

LONDON - Bakar je porastao na svoju najvišu razinu ikad, produžujući snažan, višemjesečni uspon potaknut financijskim ulagačima koji su se nagomilali na tržištu u iščekivanju produbljivanja manjka opskrbe.

Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
POSLJEDICE BREXITA
Britaniju će skupo koštati samo granične procedure
LONDON - Britanska vlada procjenjuje da će, nakon brojnih odgoda, morati potrošiti najmanje šest milijardi dolara na provedbu graničnih procedura nakon Brexita, objavio je parlamentarni odbor za financije u ponedjeljak.
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle sredinom svibnja
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su porasle jer se trgovci nadaju ubrzanju rasta kineskog i ostalih najvećih svjetskih gospodarstava, što bi podržalo potražnju za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE