GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama

Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 18:53
Autor: SEEbiz
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.

Tri paralelne pruge dobro su poznati Adidasov zaštitni znak. U 2022. godini, ne po prvi put, tvrtka je potražila zaštitu na sudu.

Adidas je tada u dvije-tri pruge na vanjskim šavovima Nikeovih trenirki prepoznao preveliku sličnost sa svojim dizajnom.

Njemačka tvrtka od početka se uspješno žalila na kršenje zakona, navodeći da potrošači željeznicu povezuju s proizvođačem.

U rujnu 2022. regionalni sud u Düsseldorfu naredio je Nikeu da ne nudi pet modela trenirki u Njemačkoj, na što se američka tvrtka žalila.

Prošle godine sud je potvrdio presudu, no Nike se ponovno žalio. U pritužbi je naveo da Adidas preusko gleda na pruge, koje su "vrlo svakodnevan, jednostavan i prirodan oblik dizajna".

Bezbrojne tvrtke oduvijek su ukrašavale svoje sportske hlače prugama sa strane, ustvrdio je Nike, dodajući da ukras prugama ne daje nikakvu informaciju o tome tko je proizvođač.

Adidas se prethodno obratio pravosuđu Europske unije.

Fotografija: Daniel Karmann/dpa

Tagovi: adidas, nike, sport, dusseldorf
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE