GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara

Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 16:36
Autor: SEEbiz
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.

Gubitak je rezultat pada isporuka zrakoplova u svjetlu nedavnih sigurnosnih zabrinutosti oko Boeingovih zrakoplova, navodi francuska novinska agencija AFP.

Prihodi tvrtke u prva su tri mjeseca ove godine bili 7,5 posto niži nego u istom razdoblju lani i iznosili su 16,6 milijardi dolara. Gubitak je bio nešto manji nego što su analitičari očekivali, navodi AFP.

Boeing u posljednje vrijeme potresaju brojni skandali. Među razglašenijima je siječanjski incident s Boeingom 737 max 9 Alaska Airlinesa koji je morao prinudno sletjeti nakon što je tijekom leta otpala ploča na vratima.

Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) stoga je zamrznula Boeingovu proizvodnju zrakoplova ovog modela i zahtijevala od Boeinga da pokaže poboljšanja u performansama i kontroli kvalitete.

"Naši rezultati u prvom tromjesečju odražavaju trenutne radnje koje smo poduzeli kako bismo usporili proizvodnju modela aviona 737 kako bismo poboljšali kvalitetu", rekao je glavni izvršni direktor Dave Calhoun, koji će odstupiti s dužnosti krajem godine.

Tagovi: boeing, gubitak, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE