GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva

Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2024 / 09:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.

Bivšeg vlasnika Zvečeva na čelu kompanije zamijenio je njegov sin, a pridružio mu se Štengelov predstavnik za Hrvatsku.

Zagrebačka burza objavila je prije nekoliko dana kako je predsjednik Uprave Zvečeva Zdravko Alvir podnio ostavku, dok je za novog čelnika požeške kompanije izabran njegov sin Hrvoje Alvir, piše Forbes.

Promjena je uslijedila nepunih mjesec dana nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo.

Prema podacima s Linkedina, mladi Alvir posljednje četiri godine proveo je u Zvečevu, u kojem je bio menadžer za financije i operacije, a potom i operativni direktor (COO). U svojoj karijeri ima i dvije godine provedene u KPMG-u Hrvatska te godinu dana u ExxonMobileu. Prije toga završio je ZŠEM i magistrirao financije u Barceloni.

Osim toga, Uprava je proširena na još jednog člana. To je Ilija Karamatić, koji je prethodnih nekoliko mjeseci upravljao novoosnovanom tvrtkom Flexway Adriatic koja je preuzela većinski paket dionica Zvečeva. Osim toga, od 2021. godine bio je Country Manager KDV grupe u Hrvatskoj.

Nakon imenovanja za predsjednika Uprave, Hrvoje Alvir izašao je iz Nadzornog odbora u kojem su ostali Anđelko Jerković, Ante Gojević, Luka Vukoja i Anica Đurina.

Prema podacima o vodećih 10 dioničara, tvrtka Flexway Adriatic koja je kupila Zvečevo u tvrtki sada ima 69,25 postotni udio.

KDV iza sebe ima niz prehrambenih brendova uključujući i one koji uključuju slatkiše, kekse, muffine, vafle, žvake, čokolade i druge proizvode iz sličnog asortimana. Kad se uzme u obzir da imaju i snažnu distribuciju svojih proizvoda, barem u teoriji – otvaraju se nove mogućnosti za Zvečevo.

Tagovi: alvir, zvečevo, štengelov, karamatić
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE