GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jelena Bošnjak podnijela ostavku, račun Varteksa blokiran

Jelena Bošnjak podnijela ostavku, račun Varteksa blokiran
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 08:21
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
VARAŽDIN - Prosvjed radnika tvrtke Varteks koji su u štrajku već četvrti dan najavljen je za petak, javljaju iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Iz Varteksa je stiglo i priopćenje u kojem kažu da je jedan od dioničara Stjepan Čajić ponudio zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine. Također spominju da im se obratio ministar gospodarstva Damir Habijan, s kojim planiraju sastanak te mu se zahvaljuju na "volji za pomoć", prenosi Slobodna Dalmacija.

- Dioničar Stjepan Čajić ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojeg se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa. Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sad u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani te da nas pričekaju s naplatom - stoji u priopćenju koje ne potpisuje Uprava, nego Korporativne komunikacije Varteksa.

U međuvremenu, kako su izvijestili na Zagrebačkoj burzi, račun Varteksa je blokiran, a iz tvrtke su objasnili kako je došlo do toga.

- Izvještavamo investicijsku javnost da je račun društva blokiran s osnova predaje zahtjeva za prisilnu naplatu, u svrhu isplate plaća radnicima - rekli su u varaždinskoj tvrtki.

Direktorica Varteksa Jelena Bošnjak podnijela je neopozivu ostavku.

Bošnjak, sad već bivša predsjednica Uprave, dalmatinska je modna dizajnerica koja, kako tvrde radnici, uopće ni ne dolazi na posao u Varaždin. U dopisu radnicima prije neki dan poslala je ponudu da će, ne uđu li u štrajk, biti nagrađeni s 50 eura. Prije dolaska na vodeću poziciju u tvrtku s velikim problemima, radila je kao modna kolumnistica na lokalnom portalu. Iz Kaštela je, a školovala se, piše na društvenim mrežama, na Institutu Callegari za modu i dizajn.

Fotografija: Facebook

Tagovi: VARTEKS, BOŠNJAK, ČAJIĆ, HABIJAN, ZABA, ŠTRAJK
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE