GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb

Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 11:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.

Održali su niz sastanaka, među kojima su i susreti s veleposlanikom Republike Hrvatske u Koreji Damirom Kušenom i čelnicima južnokorejske aviokompanije T’way Air.

S ciljem boljeg povezivanja Hrvatske i Azije, T’way Air od 16. svibnja uvodi direktnu zrakoplovnu liniju Seul - Zagreb, koju Zagreb nije imao od početka pandemije. T’way je najavio tri leta tjedno - utorkom, četvrtkom i subotom, a najavljeni su zrakoplovi tipa A330-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 347 sjedala.

“Ovaj značajan uspjeh rezultat je višegodišnjih razgovora, ulaganja u razvoj tržišta te izvrsnih odnosa Uniline grupe, hrvatskih veleposlanstava u Kini i Južnoj Koreji, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice s našim azijskim partnerima. Podsjetit ću na važnost ovog tržišta za hrvatski turizam, jer je primjerice prije pandemije gotovo pola milijuna azijskih gostiju posjetilo našu zemlju. Uniline grupa je i tijekom izazovnog pandemijskog razdoblja zadržala svoja predstavništva na dalekim tržištima, te smo intenzivno radili na promociji Hrvatske, a između ostalog i zagovarali pokretanje izravne zrakoplovne linije, koja će bitno olakšati putovanja i utjecati na povećanje broja dolazaka gostiju iz čitave Azije”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uniline Grupa kontinuirano ulaže u promociju Hrvatske na azijskom tržištu, te je među prvima prepoznala potencijal dalekih tržišta i uspostavila snažne partnerske odnose u Kini i Južnoj Koreji, u kojima imaju i vlastita predstavništva.

Ove se godine očekuje potpuni oporavak azijskog tržišta i povratak na predpandemijske brojke. Azijski gosti putuju tijekom cijele godine, a Hrvatsku smatraju poželjnom i sigurnom destinacijom te prilikom posjete naglasak stavljaju na istraživanje kulturnih i prirodnih ljepota.

Tagovi: tway air, zagreb, seul, kušen, žgomba, uniline
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE