GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pekarski dug Elona Muska

Pekarski dug Elona Muska
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 08:59
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Vlasnik Tesle Elon Musk privukao je pozornost posljednjih dana otkazivanjem narudžbe malih pita u vrijednosti od 2000 dolara.

Kako prenosi Guardian, Muskova tvrtka Tesla u zadnji je tren naručila 4000 mini pita iz kalifornijske pekare Giving Pies u San Joseu. Vlasnik pekare je Voahangy Rasetarinera, koji je na Instagram profilu trgovine skrenuo pažnju na Muskov dug.

Milijarder je dug platio tek nakon što je incident privukao pažnju javnosti i medija. Potvrdio je to Guardianu putem maila vlasnik pekare.

“Tesla je upravo platio dvije tisuće dolara. Musk je u ponedjeljak odgovorio na priču na svojoj mreži X, gdje je napisao da će s pekarnicom sve biti u redu."

Slastičarski obrat dogodio se kada je pekarnica Giving Pies u zadnji tren primila narudžbu za 2000 pita na Valentinovo – Musk je potom udvostručio narudžbu na čak 4000, ali je na kraju otkazao narudžbu.

Rasetarinera je u svojoj objavi na Instagramu rekla da je, kako bi ispunila narudžbu, morala odbiti druge, kupiti dodatne zalihe i pripremiti osoblje za zahtjevniji proizvodni raspored.

"Bilo mi je jasno da Teslina korporativna kultura prednost daje pogodnostima nad odgovornošću, zanemarujući sredstva za život vlasnika malih poduzeća poput našeg", rekla je.

“Ovo iskustvo je podsjetnik na ranjivost s kojom se mala poduzeća suočavaju kada posluju s korporacijama. Unatoč našim najvećim naporima da ispunimo svoje obveze i pružimo kvalitetnu uslugu, često smo prepušteni na milost i nemilost odlukama koje se donose u korporativnim upravama.”

Nakon medijskog izvještavanja o incidentu, Giving Pies doživio je erupciju podrške iz cijelog svijeta, izvijestio je NBC Bay Area. Tijekom vikenda stotine kupaca stajalo je u redu ispred pekarnice kako bi kupili pite. Rasetarinera je bila oduševljena odazivom.

Tagovi: musk, pekarnica, pite, valentinovo, Giving Pies, tesla
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE