GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina

Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 12:47
Autor: SEEbiz
CELJE - Hrvatska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac najozbiljniji je kandidat za novog vlasnika Celjskih mesnina, neslužbeno doznaje list Finance.

Tvrtka bi trebala biti prodana zbog spora između dva vlasnika. U grupi Pivac informaciju ne komentiraju.

Potraga za novim vlasnikom grupe Celjske mesnine - koju uz matičnu tvrtku čine i invalidsko društvo, vinarija Radgonske Gorice, Pršutarna S' Krasa (bivša Pršutarna Lokev) te tvrtke kćeri u Zagrebu i Beogradu, Iako Radgonske tvrtke ne bi trebale biti u prodajnom paketu gorice - navodi se u vezi sa sporom između dva suvlasnika, odnosno Amur inženjeringa, direktora Mesne industrije Izidora Kriveca i Mifa Investa Danila Dujovića, pišu Finance.

Iz grupe Pivac danas su za STA rekli da će u slučaju novih događaja vezanih uz njihovo poslovanje na slovenskom tržištu pravodobno obavijestiti javnost, ali da ne mogu komentirati glasine.

Posljednjih su godina Celjske mesnine ostvarile oko 100 milijuna eura prihoda na razini grupe, od čega više od 90 posto ostvaruje matično društvo. Matica je u 2022. godini, za koju se objavljuje posljednje godišnje izvješće, ostvarila 92,6 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 9,2 posto više nego prethodne godine. Čista dobit iznosila je oko 54.000 eura, dok je godinu prije iznosila 1,7 milijuna eura.

Uz Mesnu industriju Braća Pivac, koja je 1952. godine osnovana u Vrgorcu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Pivac grupu u obiteljskom vlasništvu čine i tvrtke PKK Karlovačka mesna industrija i Mesna industrija Vajda. Osim prerađivačkih tvrtki, grupacija ima još 250 trgovina, navode Financ.

Prema podacima Jutarnjeg lista, Mesna industrija Pivac u 2022. godini ostvarila je 290,7 milijuna eura prihoda, 28 posto više nego godinu prije, te 9,7 milijuna eura čiste dobiti, odn. 33,7 posto više nego 2021.

Posljednjih godina, među ostalim, postala je većinski vlasnik Kraša i važan vlasnik Podravke te se svrstava među najveće hrvatske prehrambene grupacije.

Tagovi: PIVAC, CELJSKE MESNINE, CELJE, krivec, dujović
PROČITAJ I OVO
Qatar Airways pregovara s Airbusom i Boeingom oko narudžbi zrakoplova
NARUDŽBE
Qatar Airways pregovara s Airbusom i Boeingom oko narudžbi zrakoplova
DUBAI - Qatar Airways pregovara s proizvođačima zrakoplova Airbusom i Boeingom o velikoj narudžbi širokotrupnih zrakoplova, rekao je u ponedjeljak njegov izvršni direktor.
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE