GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka razvija SuperfoodChef-AI by Coolinarika - prvi AI asistent u prehrambenoj industriji u regiji

Podravka razvija SuperfoodChef-AI by Coolinarika - prvi AI asistent u prehrambenoj industriji u regiji
AI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2023 / 16:36
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Podravka, jedna od vodećih hrvatskih multinacionalnih kompanija, prva je u industriji u regiji lansirala inovativan digitalni proizvod vođen umjetnom inteligencijom (AI), temeljen na naprednoj LLM tehnologiji na takozvanom modelu GPT-3.5 Turbo OpenAI.

Riječ je o SuperfoodChef-AI by Coolinarika, osobnom AI asistentu za nutritivno uravnoteženu prehranu razvijenom kako bi se integracijom GPT tehnologije stvorilo još bolje korisničko iskustvo na najvećoj regionalnoj kulinarskoj platformi - Coolinarici. Osim na web stranici, SuperfoodChef-AI prisutan je i na Coolinarika mobilnoj aplikaciji dostupnoj na Google Playu ili Apple Storeu. Prvi hrvatski AI asistent u kuhinji nastao je u partnerstvu Podravke i vodeće regionalne IT kompanije Infobip te međunarodne digitalne agencije C3 Croatia – 01 Content & Technology, a trenutno se nalazi u beta fazi razvoja, odnosno još je u razvoju i nadograđuje se.

Podravka je tako ušla među vodeće brendove u svijetu koji su integrirali generativnu AI tehnologiju na svojim digitalnim kanalima. SuperfoodChef-AI dizajniran je kako bi na jednostavan i zanimljiv način, kroz korisnicima zanimljivu konverzaciju, pokazao važnost raznovrsne i nutritivno bogate prehrane. AI vodič korisnicima pomaže kulinarskim i nutricionističkim savjetima i preporukama ukusnih i zdravih recepata, s naglaskom na tzv. superfood namirnice. Tako će vam, primjerice, odgovoriti na pitanja o nutritivnoj vrijednosti graha i banana ili pak predložiti recept bogat proteinima.

„Podravka ovim iskorakom u korištenje umjetne inteligencije potvrđuje svoju usmjerenost na inovacije i korištenje novih, modernih tehnologija, ne samo u proizvodnim procesima, već i komunikaciji s potrošačima. U vrijeme kad je nastala, Coolinarika je bila inovativan i jedinstven iskorak prehrambene industrije u izravnu komunikaciju s potrošačima, a danas je jedan od najposjećenijih portala u Hrvatskoj koji dnevno posjeti gotovo 70 tisuća korisnika. Razvoj vlastitog AI alata još je jedan korak u njezinu razvoju i unapređenju zadovoljstva njezinih korisnika te Podravkinog odnosa s potrošačima. Osobito me raduje i suradnja dvije hrvatske tvrtke – Podravke iz tradicionalne i Infobipa iz IT industrije te naša daljnja suradnja i širenje upotrebe ovog alata“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

„U našem kontinuiranom radu s partnerima i klijentima diljem svijeta, otkrivamo razna područja primjene umjetne inteligencije s ciljem inoviranja i podizanja komunikacije te odnosa brendova i njihovih korisnika na potpuno novu razinu. Posebno smo uzbuđeni što će ovaj virtualni asistent doprinijeti popularizaciji zdrave prehrane i promicanju zdravih prehrambenih navika među posjetiteljima Coolinarike. S nestrpljenjem očekujemo nadolazeće faze razvoja koje će dodatno poboljšati zadovoljstvo korisnika, povećati njihov angažman i još više unaprijediti njihovo iskustvo korištenja. Kontinuirano radimo na razvoju AI rješenja koja omogućuju personalizaciju komunikacije i pružaju korisnicima inovativne načine interakcije s brendovima“, izjavio je Roberto Kutić, suosnivač i operativni direktor Infobipa, dodavši kako veći nekoliko godina snažno ulažu u implementaciju umjetne inteligencije.

Coolinarika je među najposjećenijim portalima u Hrvatskoj i središnje mjesto za razmjenu recepata u čitavoj regiji, koje dnevno posjeti gotovo 70.000 korisnika, a na tržištu se već odavno pokazala kao predvodnik u postavljanju inovativnih trendova. Ovim projektom, jedna od najomiljenijih online destinacija u Hrvatskoj, još je jednom pokazala da na moderan i inovativan način, uz pomoć najsuvremenije tehnologije, korisnicima pomaže u poboljšanju prehrambenih navika te kreativnoj pripremi obroka.

SuperfoodChef-AI za sada raspolaže informacijama o 30 namirnica i s bazom od stotinjak recepata, no brzo uči, a bazu znanja svakodnevno razvija, obogaćuje i nadopunjuje. Što se više koristi, postajat će i sve uspješniji pomoćnik u svakodnevnom kuhanju nutritivno uravnoteženih obroka

Tagovi: Podravka, SuperfoodChef-AI by Coolinarika, AI asistent
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE