GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfa Romeo najavljuje superautomobil

Alfa Romeo najavljuje superautomobil
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz
MILANO - Prije nego postanu proizvođač isključivo električnih automobila, u talijanskom Alfa Romeu možda odluče, za oproštaj od fosilnih goriva, izraditi ograničenu seriju sportskog superautomobila

Kao i ostatak koncerna Stellantis, i Alfa Romeo ima ambiciozan plan elektrifikacije i prelaska na potpuno električne automobile. Za njih bi taj proces trebao biti dovršen već 2027. godine. To znači da će modeli Giulietta i Stelvio biti ugašeni, a da neće dobiti izravne električne nasljednike. Prvi elektrificirani model, Tonale, već je predstavljen, no – kako se sada čini – u Alfi ne planiraju samo tako se oprostiti od pogona na fosilna goriva.

Prvi čovjek ove kompanije, Jean-Philippe Imparato, u razgovoru za portal Autocar je izjavio da s eu njihovim pogonima planira proizvodnja još jednog superautomobila s, barem djelomično, klasičnim pogonom. Trebao bi to biti potpuno njihov automobil, neovisan o ostatku Stellantisa. “Zadnji puta kada je znak Alfa Romea bio otisnut na šasiju bila je 1969. godina, s modelom Spider”, kaže Imparato i napominje da bi bilo zanimljivo učiniti to još jednom, piše Autonet.

Prema njihovim idejama, novi superautomobil s potpisom Alfe bio bi namijenjen “svakodnevnoj vožnji”, a ne isključivo za trkaće staze.

“Bit će to ikonski, super seksi i na prvi pogled prepoznatljiv model Alfa Romea”, govori šef kompanije. Kaže i kako dizajn još nije završen, ali je u procesu, kao i pozicioniranje vozila na tržištu. Moguće je da će, na zahtjev samih obožavatelja, automobil naginjati i ka segmentu hiperautomobila. U svakom slučaju trebao bi biti jedinstven i u ograničenoj seriji. U idealnom scenariju javnost bi prve najave tog modela mogla vidjeti u ožujku sljedeće godine.

Špekulacije oko moguće Alfine jurilice kažu da Stellantis vjerojatno neće htjeti uložiti i u razvoj posebnog motora. Samim time kompanija bi bila ograničena u izboru, a kao najvjerojatniji se pogonski sklop ističe twin-turbo 2,9-litreni V6 iz modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio. Uz dodatak elektrifikacije, na postojećih 540 KS, i središnje postavljanje na šasiji superautomobila, to bi mogla biti dobitna kombinacija za sasvim novi sportski automobil Alfa Romea.

Tagovi: Alfa Romeo, Stellantis
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE