GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Audi predstavio drugu generaciju A3 limuzine

Audi predstavio drugu generaciju A3 limuzine
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 12:48
Autor: SEEbiz / Klix.ba
INGOLSTADT - Kompanija Audi je predstavila drugu generaciju modela A3 sedan.

Gledajući dizajn, druga generacija A3 limuzine je doživjela tek suptilne promjene u odnosu na prethodnu, ali izgleda više coupeovski.

A3 sedan je duži, širi i viši u odnosu na prethodni, a time se dobilo dodatna 2 cm prostora za glavu naprijed, kao i više prostora za laktove, dok je zapremina prtljažnika ostala napromijenjena i iznosi 425 litara. Automobil je baziran na istoj, ali poboljšanoj MQB platformi kao i novi Volkswagen Golf. Ova platforma je lakša i kruća u odnosu na onu koju zamjenjuje.

Novi model je dobio digitalna dnevna svjetla načinjena od 15 LED žarulja. Određeni nivoi opreme imaju individualni svjetlosni potpis po kojem se razlikuju.

Aerodinamika je bolja nego ranije zahvaljujući višem stražnjem dijelu i velikom difuzoru, a koeficijent otpoda zraka iznosi 0,25, odnosno 0,04 manje nego ranije. Dovod zraka za hlađenje je podesiv zahvaljujući dva elektronska modula koji se nalaze iza rešetke hladnjaka te regulišu protok zraka ovisno o situaciji.

Kada je riječ o motorima, tu je 1,5-litarski TFSI benzinac koji razvija 150 KS, a uparen je s 48V blagom hibridnom tehnologijom prvobitno uvedenom s Audijem A3 Sportback. Ova tehnologija je dostupna samo kada se odabere Audijev S tronic sedmostepeni mjenjač s duplim kvačilom, a obećava 10 posto manju potrošnju i emisiju CO2 od 107 g/km.

U ponudi su još dva motora, isti 35 TFSI koji isporučuje 150 KS, ali je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem te 2,0-litarski TDI koji razvija također 150 KS i uparen je sa 7-stepenim S tronic mjenjačem.

Kasnije će se pojaviti i 2,0-litarski TDI motor sa 116 KS, kao i 1,0-litarski 30 TFSI trocilindrični motor koji će ponuditi 110 KS. Ovaj motor će biti dostupan sa 48V blagom hibridnom tehnologijom ukoliko se odabere automatski mjenjač Dvije plug-in hibridne varijante će na tržište stići nešto kasnije.

Iz Audija tvrde da je limuzina podešena tako da bude više sportska i preciznija u odnosu na prvu generaciju. To se najviše pripisuje novom centraliziranom dinamičkom sistemu upravljanja koji osigurava optimalnu interakciju svih komponenti. U ponudi će biti i sportski ovjes, kao i ovjes s prilagodljivim amortizerima.

Najveća promjena se dogodila u unutrašnjosti gdje je Audi smanjio broj fizičkih dugmadi i odbacio poznati rotirajući kontroler na centralnoj konzoli. Modeli s automatskim mjenjačem su dobili novu ručicu, a na raspolaganju je i senzor za pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka kružnim pokretima prstom.

U unutrašnjisti se nalazi 10,25-inčni digitalni instrument ekran te 10,1-inčni ekran infotainment sistema osjetljiv na dodir koji je blago okrenut prema vozaču. Rotirajuće kontrole klima-uređaja zamijenjene su dugmadima.

Audi A3 sedan je dobio treću generaciju MMI Navigation Plus infotainment sistema koji može imati do šest korisničkih profila, poslužiti kao WiFi hotspot, nuditi informacije o saobraćaju, a poboljšana je i glasovna kontrola.

Osnovni model Audija A3 sedan sa trocilindričnim 30 TFSI motorom u Njemačkoj košta 27.700 eura.

Tagovi: Audi A3, Audi
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE