GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2021 / 09:04
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Automobilska tvrtka AutoWallis nastavila je povećavati svoju prisutnost u Sloveniji nedavnom kupnjom tvrtke Avto Aktiv i s njom povezanih nekretnina.

Avto aktive ima 20-godipnju na slovenskom tržištu, a u svojim radionicama servisira vozila BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota i Suzuki u pet gradova - Koper , Kranj, Ljubljana, Nova Gorica i Trzin.

Kompanija je ujedno je i ekskluzivni prodavač vozila Jaguar, Land Rover i MINI.

Prvi čovjek AutoWallisa, Gábor Ormosy rekao je da AutoWallis također proučava preostale mogućnosti za širenje poslovanja u Sloveniji i u drugim zemljama.

Prema podacima poslovnog asistenta Bizi.si, Avto Aktiv je lani ostvario 51 milijun eura prihoda i 8,2 milijuna eura dobiti, navodi siol.net.

Mađarski AutoWallis na slovensko je tržište ušao prošle godine, kada je preuzeo najvećeg zastupnika BMW-a u Sloveniji, A-Cosmos, kao i marku Opel.

Mađarski trgovac već je početkom godine najavio veliko povećanje prometa, a jedan od ključnih razloga je ulazak na slovensko tržište.

Upravni odbor AutoWallisa odlučio se za unapređenja u organizaciji na nivou s ciljem pdoržavanja planova rasta tvrtke povećanjem organizacijske učinkovitosti.

U sklopu restrukturiranja, dvjema poslovnim jedinicama tvrtke od rujna upravljaju neovisni rukovoditelji. Tako veleprodajnim poslovima upravlja Andrew John Perst, član Uprave, koji je osim svoje nove pozicije šefa Wallis Automotive Europe, odgovoran za veleprodaju i daljnji razvoj marki Opel, Jaguar, Land Rover u Mađarskoj i nekoliko drugih zemalja u regiji.

Maloprodaju vodi Péter Antal, član Upravnog odbora, koji je također odgovoran za domaću i međunarodnu prodaju BMW -a, MINI -a i Maseratija, između ostalih.

Obojica profesionalaca imaju značajno iskustvo u industriji te su gotovo dva desetljeća bili na rukovodećim pozicijama u automobilskim tvrtkama Wallis Grupe.

AutoWallis je prošle godine je dovršio stjecanje uvozničkih prava za Opel u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, stekao zastupništvo Opela i KIA-e u Mađarskoj te počeo distribuciju modela Jaguar i Land Rover u Mađarskoj.

Tagovi: AutoWallis, Avto Aktiv, Toyota, A-Cosmos, BMW, Opel, Land Rover, Suzuki
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE