GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč postigao cilj od 1.000 javnih punionica za električna vozila

Beč postigao cilj od 1.000 javnih punionica za električna vozila
PUNIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 20:59
Autor: SEEbiz
BRČ - - Puštanjem u rad nove punionice za električne automobile glavni grad Austrije u lipnju ove godine dosegnuo je cilj od ukupno 1000 javnih punionica. Već je najavljeno i postavljanje novih 200 punionica, no njihove lokacije tek treba odrediti.

S udjelom od gotovo 40 posto promet u najvećoj mjeri sudjeluje u emisiji CO2 u Beču. Širenje mreže punionica za električne automobile važan je korak u smjeru daljnjeg poboljšanja kvalitete života te očuvanja okoliša u austrijskoj prijestolnici. Još od 2017. godine Beč provodi veliki projekt postavljanja javnih električnih punionica kojim želi osigurati njihovu dostupnost na gotovo svakom uglu. Puštanjem nove stanice za punjenje u rad u lipnju ove godine postignut je cilj od ukupno tisuću javnih punionica za električna vozila. Tako se u glavnom gradu Austrije sada gotovo svakih 400 metara može pronaći punionica.

Pored izgradnje pješačkih i biciklističkih staza te širenja mreže javnog prijevoza prelasku na ekološki prihvatljivu mobilnost u Beču uvelike pridonosi poticanje električne mobilnosti, kazala je Ulli Sima, članica gradskog poglavarstva za inovacije, urbanizam i mobilnost. Naglasila je i da Bečani imaju vrlo niske emisije ugljikovog dioksida po glavi stanovnika jer više od 70 posto svakodnevnih ruta prelaze javnim prijevozom, biciklom ili pješice.

Članica bečkog poglavarstva Ulli Sima najavila je i da će se u narednim godinama postaviti dodatnih 200 punionica za električna vozila na lokacijama na kojima postoji potreba za njima. Odabir lokacija provest će bečka gradska uprava u suradnji s gradskim okruzima, dok je za izgradnju mreže za punjenje zaduženo bečko gradsko poduzeće za opskrbu energijom „Wien Energie“. Osim toga, planirana je gradnja postaja za brzo punjenje, a snaga pojedine punionice trebala bi iznositi do 150 kW. Poduzeće također s partnerima istražuje inovativne načine punjenja.

U glavnom gradu Austrije nalazi se više od 1.850 punionica. Uz 1000 javnih punionica bečko gradsko energetsko poduzeće također upravlja s nekoliko stotina punionica na polujavnim površinama poput garaža. Lokacije punionica dostupne su putem aplikacije poduzeća „Wien Energie“ te na web stranici www.tanke-wienenergie.at.

Vozila na električni pogon sve su popularnija u Beču. Samo u ovoj godini ondje je registrirano više od 12.000 električnih automobila. Ujedno je zamijećena povećana potražnja za javnim gradskim punionicama. Od siječnja do svibnja ove godine zabilježeno je dvostruko više punjenja nego u istom razdoblju prethodne godine. Od kraja 2017. građani su svoje električne ljubimce punili preko 320.000 puta na gradskim stanicama za punjenje. Ondje je napunjeno čak pet milijuna kWh električne energije. Tolika količina energije dovoljna je da se prijeđe otprilike 33,5 milijuna kilometara, što odgovara oko 760 krugova oko Zemlje.

Tagovi: punionica za električna vozila, Wien Energie, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Toyotini proizvodni ciljevi nedostižni zbog nestašice čipova
PROBLEMI
Toyotini proizvodni ciljevi nedostižni zbog nestašice čipova
TOKIO - Japanski proizvođač automobila Toyota očekuje da će zbog nestašice poluvodiča proizvesti manje automobila u poslovnoj godini 2021/2022. no što je planirao.
Deloitte: Interes za hibridna vozila i dalje znatno veći nego za električna
IZVJEŠĆE
Deloitte: Interes za hibridna vozila i dalje znatno veći nego za električna
ZAGREB – Dok je automobilski sektor usredotočen na izazove pred njim i povratak na stopu rasta prije pandemije, u očima potrošača ključne vrijednosti pri izboru vozila ostale su pristupačnost i provjerenost tehnologija (komocija s onim što od prije poznaju).
Hrvatska i Mađarska s najvećim rastom potražnje za automobilima u 2021.
AUTO TRŽIŠTE
Hrvatska i Mađarska s najvećim rastom potražnje za automobilima u 2021.
ZAGREB - Potražnja za automobilima u EU blago je pala u 2021. godini, ponajprije zbog nestašice poluvodiča, dok je Hrvatska uz bok Mađarskoj s najvećim rastom, pokazalo je u utorak izvješće udruge proizvođača automobila ACEA.
Nestašica čipova pogodila prodaju Renaulta u 2021.
PRODAJA
Nestašica čipova pogodila prodaju Renaulta u 2021.
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault izvijestio je u ponedjeljak o padu prodaje u 2021. godini koju je obilježila nestašica čipova, prouzročivši probleme u proizvodnji vozila širom svijeta.
Subaru predstavio električni auto od 1073 konja
STRATEŠKI
Subaru predstavio električni auto od 1073 konja
ZAGREB - Subaru je relativni početnik u domeni električnih automobila, ali se sve više zahuktava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE