GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlin uvodi novo ograničenje brzine

Berlin uvodi novo ograničenje brzine
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2022 / 10:36
Autor: SEEbiz
BERLIN - Berlinski senat odlučio je podržati inicijativu njemačkih gradova da se maksimalna brzina ograniči na 30 km/h, kao i da se poveća korištenje javnog prijevoza radi čišćeg zraka i manje prometnih nesreća, stoji na stranicama Grada.

To dolazi u trenutku kada Njemačka zbog naftne krize raspravlja o prilično radikalnim mjerama za uštedu goriva na razini cijele zemlje.

No, prema Berlinu, ideja je da će lokalne samouprave moći same odlučivati gdje je uvođenje ograničenja brzine potrebno, ali državni propisi o cestovnom prometu još uvijek ne dopuštaju tu slobodu jer je ograničenje od 30 km/h na glavnim cestama moguće je samo u iznimnim situacijama, objasnila je senatorica za okoliš, mobilnost, zaštitu potrošača i klimu Betina Jaras, na temelju čijeg je prijedloga Berlin podržao inicijativu.

„Cilj je prestati imati smrtne slučajeve ili teške ozljede na cesti – potrebno nam je više opcija za nametanje ograničenja od 30 km/h. “Usporavanje je odlučujući faktor za veću sigurnost na cesti”, rekao je senator.

Gradsku inicijativu pokrenuli su u srpnju 2021. gradovi Freiburg, Leipzig, Aachen, Augsburg, Hannover, Münster i Ulm, a od tada je svoje članstvo izjasnilo više od 60 drugih gradova i općina.

Kako prenosi Energetski portal, cilj inicijative je pozvati federalnu vladu na reviziju zakona o cestovnom prometu i ponovno reguliranje najveće dopuštene brzine u urbanim sredinama jer je gradovima i zajednicama potreban novi zakonski okvir koji će im omogućiti postaviti ograničenje brzine od 30 km/h gdje smatraju korisnim i primjerenim, a imajući u vidu relevantne probleme okoliša, prometa i urbanog razvoja, navodi se u priopćenju Grada.

Tagovi: Berlin, ograničenje brzine
PROČITAJ I OVO
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE