GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bivši potpredsjednik Tesle pojačao Rimac Automobile

Bivši potpredsjednik Tesle pojačao Rimac Automobile
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2020 / 21:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Chris Porritt, bivši potpredsjednik u Tesli, pridružuje se timu Rimac Automobila na poziciji glavnog tehnološkog direktora, javili su iz Rimčeve kompanije.

- Rimac Automobili imenuje bivšeg glavnog inženjera u Aston Martinu, potpredsjednika inženjeringa u Tesli i voditelja grupe za specijalne projekte u Appleu, Chrisa Porritta, glavnim direktorom tehnologije (Chief Technology Officer, CTO). On će odgovarati direktno osnivaču i izvršnom direktoru Mati Rimcu, s fokusom na buduće projekte u Rimcu, stoji u saopštenju.

Tokom karijere duže od tri decenije, Chris je nadgledao razvoj niza sportskih i električnih vozila. Tokom svojih 16 godina u "Aston Martinu" bio je glavni inženjer za ograničenu proizvodnju hiperautomobila One-77 i V12 Vantage Zagato.

U 2013. Porritt se seli u Kaliforniju gdje postaje potpredsjednik inženjeringa u "Tesli", a potom prelazi u "Apple" gdje je imao vodeću ulogu u grupi za specijalne projekte za razvoj novih proizvoda. Uz svoju profesionalnu karijeru, Chris provodi vikende i slobodno vrijeme konstruišući i utrkujući se svojim vintage trkačkim automobilima.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, kazao je:

-Započeli smo putovanje u državi koja nije poznata po razvoju automobila. Mnogo smo toga naučili putem pokušaja i pogrešaka s obzirom da je bilo teško privući ljude iz drugih država, što je taj čitav proces učinilo izazovnim, ali i uzbudljivim. Ne mogu zamisliti kakav bi naš put bio i koliko bismo sada daleko bili kad bismo imali Chrisa od samih početaka. Brinulo me da ljudi s velikim iskustvom u industriji neće odgovarati našoj kulturi i duhu poduzeća. Međutim, kao apsolutni ljubitelj automobila, koji se voli uključiti u stvaranje novih projekata, Chris se uklopio odmah od početka. Dijelimo isti način razmišljanja: želimo razvijati automobile koji podižu ljestvicu, zabavni su i kvalitetni. Jedva čekam rezultate koje ćemo zajedno ostvariti.

Porritt je kazao da je prilika pridružiti se Rimac Automobilima san svakog inženjera.

- Budući da je gotovo svaka ključna komponenta konstruisana i osmišljena u samom Rimcu, imamo pravu slobodu stvoriti nešto što je potpuno različito od bilo čega drugog što je ranije razvijeno u svijetu supersportskih automobila. Rimac je savršeno mjesto za dobro iskorištavanje mojih kombiniranih iskustava stečenih u razvoju superautomobila u Aston Martinu i električnih automobila u Kaliforniji. Ono što je tim već dosad postigao s razvojem automobila C_Two je fenomenalno te se radujem tome što mogu pomoći u razvoju budućih proizvoda koji će pomicati granice, izjavio je Porritt.

Tagovi: Chris Porritt, Tesla, Rimac Automobili, Apple, Aston Martin, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE