GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW očekuje vruće ljeto s puno novih modela

BMW očekuje vruće ljeto s puno novih modela
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 22:02
Autor: SEEbiz / vrelegume
MUNCHEN - Ova godina će biti značajna za BMW, a glavne zvijezde će bez dileme biti M3 i M4.

Ipak, prema insajderskim informacijama, mnogi drugi željno iščekivani modeli će ugledati svjetlost dana. Najprije, tu je Alpina B8, bazirana na seriji 8 Gran Coupe, koja bi trebala otpočeti s proizvodnjom u ožujku. Ispod haube će posjedovati istu verziju 4,4-litarskog twin-turbo V8 kao i XB7, dok će vanjština biti prepoznatljiva po Alpina naplacima i modifikacijama na karoseriji, a kroz tretman čuvene tunerske kuće će naravno proći i interijer. Nedavno predstavljeni BMW M5 CS će također početi silaziti s proizvodnih linija u otprilike isto vrijeme.

U srpnju, također, izvjestan broj noviteta kreće u proizvodnju, uključujući M440i s američkim specifikacijama, kao i serija 4 kabriolet i Gran Coupe. Naredna G42 generacija serije 2 Coupe, također će se početi sklapati tijekom srpnja, s tim što 230i i 240i zadržavaju zadnji pogon, za razliku od Gran Coupea.

Što se tiče M3 i M4, znamo da će inicijalno biti dostupni modeli sa stražnjim pogonom, jer je njihova proizvodnja započeta u studenome 2020. Sada saznajemo da su i M3 i M4 Competition xDrive na programu u srpnju 2021. Dakle, BMW xDrive stavlja u ponudu isključivo u Competition paketu, s aktivnim M diferencijalom, koji može da deaktivira isporuku snage na prednje točkove, kada vozač poželi da „driftuje“.

Dakle, srpanj će biti prepun događanja za BMW, jer će konačno svjetlost dana ugledati električna iX perjanica. Neslužbeno, u igri će inicijalno biti dva modela bez „M“ oznake. Ipak, konkurent Teslinog Modela X i Audija e-tron, bit će od izuzetne važnosti za BMW, tako da očekujemo i sportski orijentiranu M verziju nešto kasnije, koja bi trebala nastupiti u ožujku 2022.

Električni BMW i4 se nedavno pojavio na trkačkoj stazi, demonstriravši svoje mogućnosti kada je bočno proklizavanje u pitanju. S proizvodnjom bi trebao krenuti u studenome ove godine, a dva modela će biti inicijalno dostupna – standardni i440 i više sportski orijentiran i4 M50 xDrive.

Tagovi: BMW, BMW Alpina B8, BMW M440i, BMW i4, BMW xDrive
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE